Harta aquapark-urilor indoor din România. Niciunul nu e la Cluj


Vacanța de schi pentru majoritatea copiilor din țară urmează să înceapă și chiar sporturile de iarnă au crescut în popularitate în România, acestea sunt în continuare practicate de o minoritate. Lipsa zăpezii, precum și costul ridicat pe care-l presupune practicarea unui sport de iarnă, țin mulți români departe de pârtii.

O alternativă bună pentru vacanța de schi o reprezintă o vizită la un aquapark. Copiilor le place bălăceala și dacă aceasta vine la pachet cu tobogane și alte distracții specifice unui aquapark atunci se anunță o distracție pe cinste.

Chiar dacă mai multe locații din țară se prezintă drept aquapark-uri, au fost selectate doar acele locații care, pe langă diverse bazine de înot și relaxare, oferă și cea mai căutată distracție pentru cei mici: toboganele cu apă.

O primă concluzie a analizei ar fi oferta limitată. Sunt doar 9 aquapark-uri indoor în România și acestea lipsesc cu desăvârșire în anumite regiuni cum ar fi Moldova sau Dobrogea, sau în aproprierea unor orașe mari precum Cluj-Napoca sau Constanța.

Oradea, împreună cu localitatea învecinată Sânmartin, este orașul cu cele mai multe aquapark-uri indoor din țară. În schimb, Bucureștiul are cel mai mare aquapark indoor din țara - Therme Bucuresti, care are o suprafață indoor de 30,000 de metri pătrați.

Cel mai accesibil parc acvatic indoor din țară este la Deva. La Aqualand Deva, un bilet pentru 2 adulți și un copil costă doar 130 RON pentru o zi întreagă.

Acesta este urmat de Aqua Park President Oradea, care are un preț al biletului de 170 de RON pentru o familie cu un copil, iar pe locul 3 se află Paradisul Acvatic din Brașov, unde se plătește 210 RON pentru o zi de acces per familie.

La polul opus, cel mai scump aquapark este Felixarium din Oradea unde intrarea pentru o familie costă 325 RON , urmat îndeaproape de Therme București cu un preț de intrare de 323 RON.

Capture.JPG

Comparație cu Europa

Pentru a prezenta opțiunile din celelalte țări din Europa, Clubul Copiilor s-a uitat la oferta din țările din regiune, precum Austria, Italia sau Germania, care sunt destinații turistice de iarnă preferate de români.

Prețurile din România sunt similare cu cele din țările din apropierea noastră – Polonia și Ungaria- ultima dintre acestea fiind o populară destinație de turism balnear pentru locuitorii din vestul țării.

Prețurile din vestul Europei sunt, în schimb, semnificativ mai mari. De exemplu, costul intrării la Therme Erding, un aquapark indoor din Germania, operat sub sigla aceluiași operator ca cel din București, este aproape de trei ori mai mare decât la cel din capitala României, conform clubulcopiilor.ro.

Capture1.JPG

Comentarii Facebook