Goran Bregovic a făcut senzație la Cluj-Napoca VIDEO

 

Artistul Goran Bragovic a facut senzatie la concertul pe care l-a sustinut luni, 18 iunie, la Cluj-Napoca.

 

Goran Bregovic si-a facut aparitia pe scena amplasata la Sala Polivalenta "Horea Demian" in jurul orei 20:15 minute. Prima piesa cu care a inceput concertul i-a dedicat-o "unui mare artist" Cesaria Evora, a spus el.  

 

Cantaretul "iugoslav", asa cum ii place lui sa se caracterizeze, a reusit sa ridice in picioare sutele de pesoane venite la concert. Desi atmosfera a fost una incendiara si la propriu si la figurat, Goran Bregovici a spus ca s-a simtit extraordinar la Cluj, in final, multumindu-le celor din sala pentru prezenta. 

 

Pentru ca isi iubeste public, si publicul il iubeste, Goran a revenit pe scena si a doua oara si a continuat concertul cu inca cateva piese.

 

Goran s-a nascut pe 22 martie 1950 la Sarajevo, in Bosnia, dintr-un tata croat si o mama de origine sarba. Pe cand avea doar saisperezce ani, Bregovic a pus bazele trupei Bijelo Dugme, care avea sa devina una dintre cele mai populare formatii rock din Europa. A creat coloane sonore pentru filme precum: "Time of the Gypsies", "Queen Margot", "Underground" si "Arizona Dream", special pentru regizorul Emir Kusturica. Creatiile lui sunt influentate de muzica traditionala tiganeasca precum si de muzica din Balcani. Fiind un compozitor de exceptie, a scris piese pentru Iggy Pop, Ofra Haza sau Cesaria Evora.

 

 

 

 

Comentarii Facebook