Fotografii superbe despre Gradina Botanica premiate de Femeile de Afaceri din Cluj VIDEO si FOTO


Cele mai frumoase fotografii despre Gradina Botanica au fost premiate de Asociatia Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj in cadrul unui proiect care isi propune sa stranga fonduri pentru salvarea gradinii.

O prima parte a acestui proiect a fost organizarea unui concurs de fotografii pentru sensibilizarea opiniei publice si a autoritatilor in legatura cu problemele Gradinii Botanice.

"Multe plante nu au identificare si inscriptiile sunt aprinse. Am inteles ca sunt probleme grave de canalizare in vecini, pe strazile alaturate, si in sezonul ploilor se inunda Gradina Botanica si foarte multe plante rare si valoroase se distrug, oricat de mare ar fi efortul celor care le intretin. De asemenea, statuile foarte frumoase care au fost aduse unele de pe frontispiciul Universitatii si care sunt deteriorate foarte grav. Vazand aceste lucruri, noi cele 74 de memebre ale Asociatiei Femeilor de Afaceri, ne-am oferit sa dam o mana de ajutor Universitatii Babes-Bolyai si conducerii Gradinii Botanice si sa incercam sa rezolvam aceste probleme", a declarat Mihaela Rus, presedintele AFA Cluj.

Femeile de Afaceri din Cluj au initiat un plan cu mai multe obiective: sensibilizarea autoritatilor locale, cresterea traficului in Gradina Botanica prin atragerea turistilor si strangerea de fonduri prin fondul verde AFA.

In concursul de fotografie s-au inscris 266 de concurenti si 45 au fost selectati pentru marea finala.

Categoria copii:

Premiul I: Lorena Alexa – "I-am surprins cu greu"
Premiul II: Alex Rusu – "Banane"
Premiul III: Denisa Moldovan – "Ape tulburi"
Cea mai populara fotografie: Lorena Alexa – "I-am surprins cu greu"

Categoria Adulti
 
Premiul I: George Rat – "Gradina in oglinda"
Premiul II: Flaviu Gabriel Vas – "Best Teacher"
Premiul III: Noemi Nagy – "Solitudine"
Cea mai populara fotografie: Sorin Bucur – "Nufar"

 

Vezi si...

Gradina Botanica, sustinuta printr-o campanie foto de Femeile de Afaceri din Cluj

Femeile de afaceri din Cluj vor sa restaureze Gradina Botanica! Primul pas incepe cu Gradina Japoneza

Comentarii Facebook