Festivalul Peninsula a fost ANULAT. De ce nu va mai avea loc ediția din 2014

 

Ediţia din această vară a Festivalului Peninsula a fost anulată de orgaizatori. Evenimentul ar fi trebuit să aibă loc la Târgu Mureş, în perioada 17-20 iulie.

 

Motivele invocate de organizatori sunt lipsa fondurilor suficiente pentru organizarea în condiţii optime a unui festival de nivel internaţional, dar și ”deficitul de imagine moştenit de anul trecut precum şi nesincronizarea cu programul artiştilor şi al trupelor invitate”.

 

Festivalul Peninsula a fost înfiinţat în anul 2003, de atunci fiind organizat anual întâi la Târgu Mureş şi în 2013 la Cluj-Napoca. Este pentru prima dată după unsprezece ediţii, când Festivalul nu are loc.

 

Dintre cele mai importante trupe invitate în cele treisprezece ediţii amintim: The Prodigy, Korn, Nine Inch Nails, Iggy Pop and the Stooges, Guano Apes, The Straits, Kasabian, Europe, The Rasmus, Tiesto, ATB, Above and Beyond, Parov Stelar Band, Dub FX, Chase and Status, Freestylers, Gogol Bordello, Kosheen, The Rasmus, Ferry Corsten, Pendulum, Tiesto, ATB, Parov Stelar, Apocalyptica, Goldie, Morcheeba, Chumbawamba Nero sau Netsky.

 

Organizatorii au vrut ca în acest an să restructureze festivalul și să vină ”cu un concept nou care să revitalizeze festivalul, să îl readucă pe lista evenimentelor apreciate de public şi realizate cu profesionalism”.

 

Reprezentanții Festivalului Peninsula promit că în 2015 vor reveni cu evenimente ”culturale de anvergură”.

 

Festivalul a fost mutat în 2013 la Cluj-Napoca, pe Valea Gârbăului, dar organizarea a lăsat de dorit și multe trupe celebre și-au anulat concertele. Evenimentul nu s-a mai ridicat la nivelul impus de edițiile în care Festivalul Peninsula a fost organizat la Târgu Mureș, astfel că publicul a fost mult mai redus, față de ce se așteptau organizatorii.

 

În 2014, festivalul a revenit la Târgu Mureș.

Comentarii Facebook