Festivalul Electric Castle la Bonțida: Lista completă a concertelor

 

La Festivalul Electric Castle de la castelul Banffy de la Bonțida vor cânta 50 de trupe şi artişt. Capul de afiș este ținut de formațiile Morcheeba, Dope D.O.D. și LTJ Bukem, care și-au anunțat prezența în 21-23 iunie la castelul medieval.

 

Cu ocazia festivalului, infrastructura zonei va fi îmbunătățită, în urma unui parteneriat încheiat cu Consiliul Județean Cluj

 

Feed Me, LTJ Bukem, Dope D.O.D., Moonlight Breakfast, Astryd și Liar sunt câteva dintre cele mai recente nume confirmate pentru prima ediție a Festivalului Electric Castle, care se va desfășura în 21-23 iunie la Castelul Bánffy din Bonțida, județul Cluj. Lista artiștilor se apropie deja de 50 de nume, peste estimările inițiale ale organizatorilor.

 

”La început ne-am propus să avem 40 de trupe și artiști români și străini care să evolueze pe cele patru scene amenajate la castel, dar răspunsurile venite din partea fanilor genului ne-au convins să creștem acest număr. Ne apropiem deja de 50 și mai așteptăm câteva confirmări. Sperăm că Electric Castle se va impune încă de la prima ediție pe harta internațională a festivalurilor de gen”, a declarat Andi Vanca, reprezentantul PR al evenimentului.

 

Jon Gooch, cunoscut ca Feed Me, este un DJ și producător de drum and bass, electro, house și dubstep din Anglia. Înainte de a debuta sub alias-ul Feed Me, era cunoscut prin stilul său agresiv de drum and bass pe care îl producea sub numele Spor. Mixează ca Feed Me din 2008, iar producțiile sale combină dubstep, house și techno. Ultimul său album conține remix-uri la Muse, Wale, Lady Gaga, Timbaland, Nero, Chase and Status și Gorrillaz, care l-au dus la festivaluri precum Coachella, Sasquatch, Exit și Fuji Rock Festival. Feed Me va veni pentru prima dată în România la Festivalul Electric Castle.

 

LTJ Bukem este unul dintre inovatorii scenei de drum and bass. A adus elemente din puternicul sound techno al Detroit-ului, încorporând în același timp elemente de jazz și acid jazz. Influențele aduse de Buckem au făcut ca muzica sa să fie considerată „intelligent drum and bass”. Este un adevărat om renascentist al erei digitale. A creat și label-ul de jungle/drum and bass Good Looking Records.

 

Dope D.O.D. este o trupă de hip hop din Olanda, formată din trei MC: Dopey Rotten, Skits Vicious și Jay Reaper. Producătorul lor este Peter Songolo și lucrează cu DJ-ul Dr. Diggles. Cu toții vin din Groningen, Olanda și au devenit cunoscuți în urmă cu doi ani, după lansarea videoclipului „What Happened”, care a strâns peste zece milioane de vizualizări într-un an de la lansare. Băieții au colaborat și cu legendarul Sean Priece (HeltahSkeltah, Boot Camp Clik, Random Axe), lansând împreună melodia „Psychosis”, iar această colaborare între unul dintre cie mai respectați membri ai comunității hip hop din SUA și o mică trupă din Europa le-a stârnit multora curiozitatea, astfel că melodia a fost preluată din SUA până în Rusia. În vara lui 2011 au concertat în deschiderea celor de la Limp Bizkit în cadrul turneului european, iar în toamna aceluiași an au fost invitați de KoRn să-i însoțească în turneul american. 

 

Moonlight Breakfast înseamnă o combinație inedită de sound retro-electro cu o voce jazzy – un mix de soul, jazz, dance, electro și nu numai care unește muzica anilor ’30 cu sunetele anilor ’80 și le adaugă o notă contemporană. Concertează împreună cu Les Ateliers Nomad, care le asigură componenta video - un spectacol inedit de fiecare dată. Au reprezentat România în octombrie 2011 la Music Alliance Pact, iar anul trecut au fost selectați de către oficialii UEFA pentru gala de la finala Europa League, desfășurată la București. La Cluj au concertat anul trecut, în cadrul festivității de încheiere a Festivalului Internațional de Film Transilvania – TIFF.

 

Pentru pregătirea festivalului, organizatorii au încheiat un protocol de colaborare cu Consiliul Județean Cluj care urmărește promovarea și punerea în valoare a Castelului Bánffy, unul dintre cele mai frumoase ansambluri de clădiri istorice din Bazinul Carpatin. Zona castelului va fi electrificată, iar pe perioada festivalului se va asigura transportul în comun între Cluj-Napoca și Bonțida. De asemenea, zona va fi promovată ca obiectiv turistic.

 

Abonamentele cu anticipație la Electric Castle costă 100 de lei, acoperă întreaga perioadă a festivalului și pot fi achiziționate din rețeaua Eventim (inclusiv online) sau de la locațiile partenere din țară. Abonamentele pot fi cumpărate și direct de pe telefonul mobil, prin intermediul aplicației „Electric Castle Festival”, disponibilă pentru telefoanele cu iOS și Android. 

 

Organizatorii estimează o participare totală de 25.000 de persoane (cumulat) pe durata festivalului, iar în curtea castelului va fi amenajată o zonă de campare pentru corturi, dotată cu toate utilitățile necesare. Programul festivalului include și evenimente complementare muzicii: proiecții de scurt-metraje, expoziții de pictură, fotografie și sculptură, prezentări de modă, târg de carte, acțiuni neconvenționale de teatru și dans, concursuri sportive și jocuri distractive.

 

Artiști confirmați până acum:

 

MORCHEEBA

FEED ME

LTJ BUKEM

PENDULUM DJ SET feat. MC VERSE (LIVE)

FRITZ KALKBRENNER LIVE

JAMES ZABIELA

TELEPOPMUSIK (LIVE)

DUB PISTOLS (LIVE)

DOPE D.O.D.

STANTON WARRIORS

WANKELMUT

A-SKILLZ vs. KRAFTY KUTS

NOTES & TIES ORCHESTRA

JON KENNEDY

FUNKANOMICS

MOONLIGHT BREAKFAST

ASTRYD

LIAR

VILLAGE

PEDESTRIAN

POP KILLERS

QUANTUM DRIVE

THEORY OF MIND

TESCO DISCO

ȘUIE PAPARUDE (LIVE)

ROBIN AND THE BACKSTABBERS (LIVE)

ROA (LIVE)

CTC (DOC, DELIRIC și VLAD DOBRESCU) (LIVE)

SILENT STRIKE & BAND (LIVE)

GOJIRA & PLANET H

DJ K-LU

YELLLOW (LIVE)

MIHAI POPOVICIU

THE MODEL

MISSILE & GORANGA

SHIVER

DUBASE

DJ SAUCE

BREAD & BUTTER

SATELLITES

RFDJ

SLIMROCKA

WRK

NEWGOTI

JUST D’LIGHT

LIGHTS OUT

LOUNGERIE II

Comentarii Facebook