Festivalul de Poveşti din Transilvania are loc la Cluj-Napoca

 

Clujul va găzdui prima ediţie a Festivalul de Poveşti din Transilvania la finele acestei săptămâni, sâmbătă şi duminică (23 şi 24 martie), la Muzeul Etnografic al Transilvaniei. 

 

Evenimentul vine în continuarea Zilei Mondiale de Spus Poveşti, sărbătorită în 20 martie, şi va reuni o serie de reprezentaţii, workshopuri şi expoziţii pentru familii şi copii cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani. Organizatorul principal al evenimentului este Centrul de Voluntariat Cluj. 

 

Fie că vă vor face să râdeţi, să plângeţi, sau să săriţi în sus de bucurie, magia ascultării unei poveşti este înţeleasă de către oricine, tânăr sau bătrân, oriunde în lume. În ultimii ani, festivalurile de spus poveşti au devenit populare în diferite oraşe din lume, de la Tennessee şi Edinburgh, până în Singapore şi Tel Aviv. 

 

Festivalul Poveştilor din Transilvania 2013 aduce laolaltă artişti, designeri, performeripovestitori internaţionali experimentaţi, companii teatrale, dar şi şcoli, centre culturale. Evenimentul îşi propune să trezească interesul pentru spunerea de poveşti, începând cu generaţiile tinere, aducând Clujul pe harta internaţională a manifestărilor de profil. Lista participanţilor include performeri internaţionali din domeniu, incluzându-l pe Ben Haggarty, povestitor din Marea Britanie, cunoscut pentru reprezentaţiile sale jucăuşe inspirate din poveşti fantastice, povestiri populare, mituri şi epopei. Gottfrid van Eck, un povestitor experimentat olandez şi cântăreţ profesionist la clarinet, va participa de asemenea la festival”, susțin organizatorii. 

 

Autorul unor colecţii de şi legende şi povestiri evreieşti est-europene, el combină muzica balcanică klezmer cu povestirile şi poveştile româneşti.

Comentarii Facebook