Fenomen astronomic uimitor, la finalul lunii octombrie! Cum va arăta Luna


Un fenomen astronomic important va avea loc la sfârșitul lunii octombrie.

Astfel, în noaptea de 28 spre 29 octombrie veți putea observa pe cer o eclipsă parțială de lună.

O eclipsă parțială de Lună are loc atunci când Pământul se mișcă între Soare și Luna Plină, dar acestea nu sunt aliniate precis. Doar o parte din suprafața vizibilă a Lunii se deplasează în partea întunecată a umbrei Pământului.

Eclipsa parțială de Lună din 28 octombrie este a doua din acest an, fiind precedată de eclipsa de Lună din 5 mai.

Eclipsă parțială de Lună va fi vizibilă din mare parte din emisfera estică, inclusiv din Europa, Africa, Asia, Antarctica și Oceania. În timpul eclipsei, Luna va trece prin umbra Pământului, făcând-o să pară mai puțin strălucitoare decât de obicei, potrivit space.com.

Fenomenul începe cu intrarea Lunii în penumbră, la ora 21:02, la două ore după răsăritul Lunii. Pentru că penumbra Pământului nu este foarte opacă, la începutul fenomenului culoarea Lunii nu se va schimba mult.

În apropierea maximului, însă, începând cu ora 22, partea de jos a Lunii va începe să aibă o culoare diferită față de partea de sus.

Maximul se va produce la ora 23:14, când Luna va fi total în penumbră și aproximativ 7% în umbra Pământului. În acel moment Luna se va afla sus pe cer, înspre sud-est, informează Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”. 


Comentarii Facebook