Miercuri 24 Aprilie

Expoziție de ii tradiționale la Iulius Mall Cluj în acest weekend


Clujenii pot admira frumusețea autentică la expoziția ”Flori de IE”, organizată de Iulius Mall Cluj pentru a sărbători Ziua Femeii.

Clienţii mall-ului vor afla povestea „bluziţei cu altiţă”, care a cucerit podiumurile internaţionale de modă, dar şi mari personalităţi ale lumii.

Sâmbătă şi duminică, 7 şi 8 martie 2015, clujenii şi nu numai vor putea admira şi achiziţiona ii tradiţionale româneşti, în cadrul unei expoziţii care se va desfăşura la etajul Iulius Mall Cluj. Colecţia „Flori de IE” cuprinde peste 50 de ii realizate și cusute manual, cu broderii deosebite, care au fost create acum câteva zeci de ani. Printre exponate se remarcă şi ii care au împlinit mai bine de un veac de existenţă. Piesele din colecția „Flori de IE” sunt exemplare unicat și au fost selectate din toate regiunile ţării de Cristina Chiriac, Ambasador al antreprenoriatului feminin, titlu acordat de Comisia Europeană, și Președinte al Asociației Naționale a Antreprenorilor. Toate iile au fost certificate de către un expert etnograf, pentru stabilirea perioadelor și zonelor de proveniență ale acestora.

Demersul Cristinei Chiriac are la bază dorința de a promova valorile românești și frumusețea acestor obiecte ale portului, care reprezintă arta populară autohtonă. Cele mai frumoase piese vestimentare autentice vor încânta privirea vizitatorilor, iar cei care doresc să le ofere doamnelor şi domnişoarelor un cadou cu mândrie naţională vor avea de ales dintre modelele în culori primăvăratice, care se adaptează oricărei garderobe. Cu o istorie bogată, ia continuă să se reinventeze, regăsindu-se în colecţiile designerilor renumiţi şi devenind apreciată de numeroase celebrităţi.

Comentarii Facebook