Miercuri 18 Mai

Emil Boc vrea să se deschidă festivalurile Clujului. Ce anunț a făcut pentru Untold


Primarul Emil Boc a anunțat că, din mai - iunie, trebuie să apară setul de reguli pentru ca festivaluri, precum Untold, să poată avea loc.

Multe firme au beneficiat de sprijinul acordat de Guvern. Eu sunt convins că și pentru partea de festivaluri se va găsi o soluție.

Sunt un susținător fără echivoc ca acestea să aibă loc. Nu știu în ce format încă și cu ce număr și cu ce condiții exacte, dar trebuie să aibă loc și viața trebuie să meargă mai departe. 

Trebuie să existe condiții pe care autoritățile statului trebuie să le stabilească: vaccinare, testare rapidă testare PCR pentru a putea să participi, dar viața, la un an de zile de la startul pandemiei, nu mai poate rămâne încremenită, așa cum nu a rămas încremenită nici acum 100 de ani, când a fost gripa spaniolă. 

Clujul este direct legat de brandul acestor festivaluri, care definesc până la urmă orașul. Suntem de aceeași parte a baricadei, pentru ca autoritățile centrale să emită setul de reglementări pentru a avea o anumită predictibilitate.

Eu înțeleg că nu pot fi emise acum, în aprilie, pentru că se așteaptă să urmeze vârful de sarcină al valului trei, dar după mai -iunie trebuie ca aceste reguli să fie clare, pentru a se pregăti măsurile de desfășurare a unor asemenea evenimente.

Am spus și noi, la Cluj, vom susțin tot sectorul cultural, tot sectorul ONG, la nivelul anului trecut. Nu oprim finanțarea nici ONG, nici sportiv”, a spus Emil Boc.

Primarul a participat de mai multe ori la Untold și chiar a fost fotografiat pe gazonul de la Cluj Arena, cu soția pe umeri, ca adolescenții. 

Patronii marilor festivaluri din România cer FAPTE. Buta, Untold: Avem soluții. Teste rapide la intrare, adeverință de vaccinare, adeverință de anticorpi

Comentarii Facebook