Destinații de iarnă pe care nu vrei să le ratezi

Iarna este un moment foarte bun pentru a descoperi destinații noi. Cu toate că temperaturile de afară nu sunt la fel de prietenoase, iar ziua este mai scurtă, farmecul călătoriilor este valabil și în aceste momente. Nimic nu se compară cu o plimbare pe bulevarde sau mici străduțe în compania unei băuturi calde. Fie că ești atras de locurile în care poți practica sporturi de iarnă sau vrei să descoperi tărâmuri noi, opțiuni există pentru toată lumea. În rândurile de mai jos vei găsi câteva destinații speciale de care îți vei aminti cu plăcere vara viitoare.


Brașov 


Una dintre primele destinații de vacanță de pe listă trebuie să fie orașul din inima Transilvaniei, Brașovul. Arhitectura medievală și peisajele superbe sunt principalii factori care atrag atât de mulți turiști aici, inclusiv din străinătate.


Iarna este un moment potrivit pentru o vizită în Brașov. De ce? Pentru că principalele obiective sunt acoperite de zăpadă, ceea ce creează un decor de poveste. Mai mult, pasionații de schi sau snowboard se vor distra pe cinste pe una dintre pârtiile de Brașov.


Odată ajuns în acest oraș trebuie neapărat să vizitezi Biserica Neagră, pe care oricum nu ai cum să o ratezi, deoarece este cea mai înaltă clădire din oraș. De asemenea, dă o fugă și până în Piața Sfatului, la Bastionul Fierarilor, la Turnul Negru și la Poarta Ecaterinei.


Nu în ultimul rând, telecabina te va duce până la Muntele Tâmpa pentru a avea parte de cele mai frumoase panorame îmbrăcate în straie de iarnă.


Viena 


O altă destinație care nu trebuie să lipsească din itinerariul tău este Viena. Capitala imperială este adesea asociată cu un simbol inconfundabil al iernii. Să fie oare târgul de Crăciun vinovat de acest lucru? Sau pur și simplu farmecul pe care acest oraș îl degajă?


În orice caz, o vizită prin Viena te va purta pe la Palatul Schonnbrunn, o clădire impresionată, care era odinioară reședința de vară a frumoasei împărătese Sissi. Clădirea barocă este de o frumusețe rară, un punct pe hartă care trebuie bifat de orice iubitor de frumos.


Mai departe, pașii te vor purta către Opera de Stat, loc în care se desfășoară cele mai importante reprezentații de balet, spectacole care te vor lăsa fără cuvinte. Iubitorii de adrenalină vor face un popas în Prater, parcul de distracții care îi va duce pe cele mai înalte culmi, la propriu.


Londra 


Londra este una dintre cele mai prestigioase atracții turistice care au parte de mult interes în fiecare an. Temperaturile nu foarte scăzute le oferă vizitatorilor posibilitatea de a vedea cum se petrece o zi din viața londonezilor dar le și oferă mână liberă să vadă cu ochii lor puncte emblematice.

Din moment ce nu vei putea bifa tot ce ți-ai propus într-o zi, este bine să ai un itinerariu în minte. În plus, atracțiile principale trebuie să fie neapărat pe acea listă.


Printre acestea se numără The London Eye (Roata din Londra), Turnul Big Ben, British Museum, parcul Hyde și cazinoul Empire. Clădirea spectaculosului cazinou este situată în cartierul West End și îți va ridica pulsul cu varietatea de jocuri de cazinou. Poți oricând să recreezi atmosfera de aici și să alegi ruleta online direct de pe telefonul mobil. Poți face acest lucru în timp ce savurezi o porție de fish and chips (pește cu cartofi prăjiți) la un bar din zonă sau în timp ce te relaxezi în parc. 


Copenhaga


Dacă ești în căutarea unei destinații de vacanță pentru iarnă, atunci orașul danez este ceea ce ai nevoie. În ciuda faptului că zilele sunt friguroase și adesea se întunecă repede, localnicii profită de fiecare clipă și stau afară cât de mult pot. Chiar și localurile din zonă s-au adaptat acestor condiții și le pun la dispoziție clienților pături și lămpi care degajă căldură.


Pe durata Crăciunului capitala daneză este un punct de atracție fermecător. Nelipsitele târguri de Crăciun sunt un mod foarte bun de a-ți petrece ziua. Localnicilor le place să stea afară pentru a face mici cumpărături pentru cei dragi în timp ce savurează glogg. Aceasta este o băutură care conține vin fiert sau cidru cald și stafide.


Câteva alte locuri pe care trebuie să le vezi sunt Parcul Tivoli, sculptura care înfățișează Mica Sirenă, castelul Rosenborg, palatul Christianborg și muzeul național din Danemarca.


Acestea sunt câteva dintre punctele de interes pe care orice turist trebuie să le viziteze pe durata iernii. Fiecare obiectiv oferă posibilitatea de a te îmbogăți cultural și de a vedea locuri superbe.

 


Comentarii Facebook