Cum vorbește Giovanni Becali limba păsărească: Nu-ți mai spun că te fac șmecher - VIDEO


Giovanni Becali a relatat cum vorbea alături de tovarășii lui limba păsărească, inventată pe vremea Comunismului.

Trăiam ca în Elveția. Aveam sticla de whisky pe masă, pe vremurile alea. Am inventat și o limbă, ca să nu ne ”miroasă” cei de la economic”, a spus Giovanni Becali, într-un interviu.

Impresarul a dat și câteva exemple din această ”limbă”, iar la final a glumit, spunând că nu mai zice mai multe că îl face șmecher pe reporter. 

Giovanni este vărul mult mai celebrului Gigi Becali. Primul a făcut și închisoare în dosarul transferurilor, dar înainte de Revoluție era cunoscut de tot Bucureștiul, fiind schimbător de valută. 

Giovanni plecase din tara in 1977. ”Trecuse fraudulos frontiera, ca sa ma exprim in limbajul de atunci. Apoi a plecat si sora-mea… Daca eram bogati? Tata, ca si tatal lui Gigi, avea oi, vindea carne, branza… A avut o vreme si o gogoserie. Giovanni ne mai trimitea, chiar si prin echipele care jucau afara, blugi, tigari, cafea… Bani nici nu prea aveai ce sa faci cu ei, ce sa faci cu banii pe timpul lui Ceausescu? Cred ca la Revolutie familia noastra avea, asa, peste 100.000 $. Ascunsi, pusi bine in banci straine… Era o avere pe atunci”, a spus Ian Becali, fratele lui Giovanni.

Comentarii Facebook