Cum faci acasă un tiramisu de casă în 10 minute

 

Un desert inedit, în doar 10 minute, poate fi un tiramisu. 

 

Ingrediente pentru 4 porții:

 

2 linguriţe cafea instant (nes)

2 linguri vin de Marsala

50 g fulgi ciocolată amăruie

225 g Mascarpone

4 linguri whiskey

2 linguri zahăr pudră

250 ml frişcă

½ linguriţă esenţă de vanilie

8 pişcoturi, rupte în câte 3 bucăţi

1 lingură cacao, pentru servit

 

Cum se prepară:

 

Cafeaua instant se dizolvă în 100 ml apă. Se adaugă vinul şi se lasă să se odihnească. Fulgii de ciocolată se pun în blender şi se amestecă până se zdrobesc.

 

Într-un vas adânc se pune brânza Mascarpone, whiskey şi zahărul. Se amestecă aprox. 1 minut cu mixerul până se omogenizează.

 

Separat, frişca se amestecă bine cu esenţa de vanilie până se întăreşte. Când este gata, se încorpozează cu o spatulă în crema de brânză.

 

Se trece la asamblare: jumătate din bucăţile de pişcot se înmoaie în cafea. Se pun în pahare sau în vase mici. Deasupra se pune ciocolată, apoi se completează cu crema de mascarpone. Se continuă cu încă un strat de pişcot înmuiat în cafea, apoi ciocolată şi mascarpone. Se servesc reci, pudrate cu cacao, conform feellikecooking.ro.

Comentarii Facebook