Concert Renato Borghetti la TRANSILVANIA JAZZ FESTIVAL 2014

 

Maestrul acordeonului, Renato Borghetti, şi muzicienii săi vin pentru prima dată în România pentru un concert ce va prefaţa ediţia a 8-a a Transilvania Jazz Festival 2014.

 

Concertul va avea loc în 17 mai, cu începere de la ora 19.00, pe scena Operei Maghiare de Stat, într-un spectacol ce va prefața ediția din acest an a Transilvania Jazz Festival (TJF). 

 

După spectacolele de anul trecut din SUA, Venezuela, Cehia și România, carismaticul gaúcho și muzicienii săi revin în Europa, de data aceasta la Cluj, cu un concert memorabil, în care vor combina ritmurile tradiționale cu elemente de jazz, tango și muzică de cameră. Biletele pentru acest eveniment au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate, la prețuri ce variază între 40 și 79 de lei, de la casieria Operei Maghiare de Stat și de la birourile Diesel Events (P-ţa Unirii 10). 

 

Un spectacol oferit de Renato Borghetti și instrumentiștii săi este întotdeauna un festin muzical, motiv pentru care l-am invitat la Cluj. Cu acest concert, vrem să le deschidem clujenilor apetitul pentru muzica bună de care vor avea parte la cea de a opta ediție a Transilvania Jazz Festival și să încurajăm tinerii să participe la masterclass-urile susținute de marii muzicieni ai lumii. Evenimentele pe care le pregătim pentru festival au și rolul de a promova Clujul în Europa, astfel încât ecourile proiectului TJF să contribuie decisiv la desemnarea orașului drept Capitală Culturală Europeană în 2021”, a spus Simona Hodoș, directorul Transilvania Jazz Festival. 

 

Cu o carieră artistică de aproape 30 de ani, Renato Borghetti este poate cel mai proeminent muzician al Braziliei, care a cucerit cele mai importante scene ale lumii. Considerat un maestru al acordeonului, Borghetti amestecă într-un mod impecabil diferite genuri muzicale, le reinventează și modernizează.

 

Înfiinţat în decembrie 2006, Transilvania Jazz Festival (TJF) este un pretigios eveniment ce reuneşte, de opt ani, uneori timp de cinci zile şi nopţi, în săli de concerte, cluburi, pieţe publice şi săli de curs, cei mai importanţi muzicieni de jazz ai momentului din ţară şi străinătate.

Comentarii Facebook