Miercuri 1 Aprilie

Concert al grupului Lirica în localul La Gazette, pe Dealul Cetățuia

 

Grupul vocal Lirica va concerta, sâmbătă, de la ora 19.00, în localul La Gazette.

 

Asociaţia culturală EvolArts îi invită, sâmbătă 18 august, pe clujeni cu începere de la ora 19:00, la un concert estival cu pagini celebre din operă, operettă, musical şi muzică uşoară, susţinut de grupul vocal Lirica, în cadrul localului La Gazette, situat în Cluj-Napoca, pe dealul Cetăţuia (strada Călăraşilor nr. 1).

 

Grupul Lirica îşi desfăşoară activitatea artistică sub conducerea maestrului Constantin Nica.

 

Constantin Nica a terminat studiile de canto şi muzică la Conservatorul Gh. Dima din Cluj. 

 

E laureat al multor concursuri internaţionale şi naţionale din care amintim M. Callas Atena 1981.

 

A fost bariton liric iar pe lângă activitatea de solist în spectacole de operă şi recitaluri, la fel ca şi un vast repertoriu vocal simfonic, C. Nica e un pasionat pedagog cu o activitate susţinută de cursuri de canto în ţară şi în strainatate.

 

Din grupul Lirica fac parte studenţi şi absolvenţi ai Academiei de Muzica Gh. Dima din Cluj-Napoca, care îşi desfăşoară activitatea artistică în ţară şi în străinătate. 

 

Câţiva din studenţii lui C. Nica care vor concerta astăzi:

 

Kolcsar Katalin- solistă a Operei Maghiare din Cluj, Cristina Marinescu- vedeta videoclipului ,,Too late to cry”, Oana Trîmbiţaş- încă studentă a Academiei de Muzică, Melinda Duffner- membră a corului filarmonicii din Cluj-Napoca, Tenorul Ştefan Korch- laureat al mai multor concursuri de canto prestigioase, printre care Concursul Haricleea Darclee din Brăila, Tenorul Tiberius Simu- laureat al concursurilor de canto Haricleea Darclee, Brăila şi Traian Grozăvescu, Lugoj, solist al operelor din Leipzig şi Frankfurt, Bas-baritonul Marius Sâmpelean- activitatea sa artistică include recitaluri şi concerte de muzică clasică şi sacră, cât şi roluri de operă, una dintre apariţiile cele mai notabile fiind ca şi invitat al operei din Vladivostok în rolul lui Bartolo din Nunta lui Figaro, Basul Alin Anca -cunoscut publicului clujean de operă datorită succeselor repurtate cu rolul lui Don Giovanni din opera cu acelaşi titlu de Mozart şi cu rolul Dulcamara din Elixirul dragostei, ambele pe scena Operei Române din Cluj, Kolcsar Peter- a susţinut numeroase recitaluri în ţară şi în străinătate, în prezent este profesor de pian la Liceul de muzică Augustin Bena, corepetitor la Opera Maghiară de Stat din Cluj-Napoca şi colaborator permanent la Opera Română de Stat din acelaşi oraş.

Comentarii Facebook