Coana "Mita Biciclista" a existat si a fost o femeie foarte frumoasa!


Coana "Mita Biciclista" a existat si a fost prima femeie din Romania care a mers pe bicicleta si a "creat" costumul de baie sumar.

Personajul care a stat la baza catrenelor deochiate s-a numit Maria Mihaiescu si s-a nascut in 1885, la Ditesti, judetul Prahova si s-a stins din viata in 1968. "Mita Biciclista" a fost o femeie frumoasa care a rupt inima unor barbati celebri, precum Nicolae Grigorescu, Octavian Goga sau regele Ferdinand.

Despre ultimul se spune ca i-a daruit casa de la Piata Amzei, care ii poarta numele si acum, iar regele Manuel al Portugaliei ar fi cerut-o de sotie.

"Mita Biciclista" a fost casatorita cu generalul Dumitrescu, dar l-a iubit in taina pe doctorul Nicolae Minovici. Porecla care a facut-o celebra a primit-o de la George Ranetti, redactor-sef al revistei "Furnica", un ziarist care s-a indragostit de frumoasa bucuresteanca.

Coana trata in lux, avea o masina coupe, trasura si manca numai la Athene Palace. Ea a starnit rumoare in lumea buna cand a lansat moda costumelor de baie sumare si s-a balacit asa in mare, in timp ce toata lumea facea baie in halat.

 

Casa in care a locuit Maria Mihaiescu, situata pe strada Biserica Amzei nr. 9, despre care se spune ca a primit-o de la regele Ferdinand, a fost declarata monument de arhitectura in stil baroc.

Comentarii Facebook