CNA a amendat Pro TV cu 10.000 de lei din cauza emisiunii lui Cătălin Măruță



Postul de televiziune Pro Tv a fost sancționat de CNA cu 10.000 lei, marți, din cauza faptului că în emisiunea "La Măruţă" din 4 septembrie i-a fost încălcat dreptul la viaţă privată cântăreţei Andreea Bălan.

CNA a analizat, marţi, emisiunea "La Măruţă" din 4 septembrie 2014, în care a fost discutat subiectul relaţiei cântăreţei Andreea Bălan cu fostul ei iubit, cântăreţul Keo. În emisiune a fost invitat vărul lui Keo. Totodată, în emisiune a fost difuzată o convorbire telefonică avută de vărul lui Keo cu Andreea Bălan, în care aceasta din urmă îi dădea indicaţii referitoare la ce să spună în programul de la Pro TV. Convorbirea a fost realizată în timp ce vărul lui Keo avea filmări la Pro TV şi avea lavaliera pusă, scrie Mediafax.

Astfel, în urma difuzării emisiunii, Andreea Bălan a sesizat CNA, precizând că "La Măruţă" a fost difuzată o convorbire telefonică care a avut ca subiect "aspecte ale vieţii private".

Potrivit artistei, convorbirea respectivă a fost "înregistrată în mod nelegal", fără ca ea să ştie că este înregistrată. Andreea Bălan mai spune că vărul lui Keo a realizat înregistrarea respectivă "în complicitate cu realizatorii emisiunii". Ea a mai spus că înregistrarea a fost difuzată în emisiune fără consinţământul său. Andreea Bălan mai spune că difuzarea înregistrării i-a afectat imaginea.

De cealaltă parte, în şedinţa CNA de marţi, Adriana Păpureanu, reprezentanta Pro TV, a spus că din înregistrare rezultă că Andreea Bălan îi sugera vărului lui Keo ce să spună în emisiunea de la Pro TV, chiar ea fiind cea care a furnizat informaţiile despre viaţa sa.

Majoritatea membrilor CNA a considerat însă că Pro TV a încălcat legislaţia audiovizualului în acest caz și a decis amendarea postului de televiziune cu 10.000 lei.

Comentarii Facebook