Clujul, unul dintre cele mai iubite orașe din Europa. A depășit Parisul și Viena. Vezi sondajul facut de Comisia Europeana

Municipiul Cluj-Napoca a fost desemnat recent drept unul dintre orașele cu cei mai mulți cetățeni satisfăcuți de locul în care trăiesc din Europa, reușind să depășească orașe precum Paris, Viena sau Londra.


Comisia Europeană a început, în 2013, un sondaj de opinie, în 79 de orașe din Uniunea Europeană, pentru a determina care este percepția cetățenilor despre orașul în care trăiesc, iar, spre marea surprindere a tuturor, locul întâi a fost ocupat de orășelul Aalborg, din Danemarca, unde un procent de 99% dintre respondenți au declarat că sunt satisfăcuți de traiul lor în acel oraș.

Pe locurile următoare s-au clasat, la muchie de cuțit, orașele Hamburg și Zurich, unde 98%, respectiv 97% dintre persoane se declară cetățeni satisfăcuți.

Cluj-Napoca se află pe locul 15 în Uniunea Europeană, cu un procent de 96% de cetățeni satisfăcuți de orașul transilvănean. Dintre acestia 75 la suta sunt foarte multumiti. 

Capitala României, Bucuresti, se clasează mult mai jos în top, 82% dintre cetățeni declarând că sunt satisfăcuți de traiul lor, din care doar 40% sunt foarte multumiti.

La coada clasamentului se clasează orașe precum Atena, Napoli, Marseille sau Istanbul.

 

Comentarii Facebook