Cifre impresionante la Electric Castle: 32.000 de fani au participat la eveniment - FOTO

 

Festivalul ”Electric Castle” a reușit să atragă 32.000 de spectatori, care i-au urmărit pe cei 92 de artiști pe cele patru scene amenajate la Castelul Banffy de la Bonțida.

 

Pasionații de muzică electronică și nu numai au putut asculta 92 de artiști care au evoluat pe cele patru scene ale festivalului, amenajate în castel și în curte. Nici aversele de sâmbătă seara nu au redus entuziasmul pasionaților, care au cântat împreună cu artiștii preferați, creând o atmosferă cu adevărat electrică. S-au bucurat de aprecierea tinerilor atât numele internaționale consacrate, cum ar fi Morcheeba, Telepopmusik, Stanton Warriors, Feed Me, Dope D.O.D și Dub Pistols, cât și trupele românești, de la Șuie Paprude la Robin & The Backstabbers. De asemenea, orchestra Notes & Ties a strâns câteva mii de spectatori încântați de muzica de film propusă de tinerii artiști clujeni.

 

Instalația sonoră pentru scena principală a avut o putere de 80.000 de wați, iar pentru asigurarea curentului electric în întreaga zonă de șapte hectare s-a folosit un punct de transformare de 630 kwh. În prima parte a zilei, înaintea concertelor, participanții la festival au putut participa la o serie de ateliere, proiecții de scurt-metraje și evenimente artistice. Surpriza organizatorilor a fost „Street Heroes by Burn”, un skatepark amenajat în curtea castelului unde s-au desfășurat free session-uri de skate, bmx, rollerblading și diverse concursuri cu premii. 

 

Organizarea festivalului a fost impresionantă: 600 de persoane, din care 370 de voluntari, au încercat să ofere cele mai bune condiții atât pentru ascultarea concertelor, cât și de transport și cazare. Aproximativ 4.000 de tineri au ocupat zona amenajată pentru campare, iar o flotă de 40 de autobuze a asigurat curse permanente pe ruta Cluj-Napoca – Bonțida și retur. Zona de servire a mesei s-a întins pe 800 de metri pătrați, la care se adaugă opt baruri deservite permanent.

 

Festivalul a fost apreciat și online: site-ul electriccastle.ro a înregistrat în cele trei zile de festival  un trafic zilnic de aproximativ 10.000 de vizitatori unici, marea majoritate din România. Pagina de Facebook Electric Castle a strâns peste 15.000 de like-uri, un reach de 650.000 de persoane și peste 6.000 de referințe, iar aplicația pentru telefoanele mobile a fost descărcată de peste 3.000 de ori.

 

Le mulțumim în primul rând celor care au venit la festival și care au avut încredere în noi încă de la prima ediție și promitem să nu-i dezamăgim nici în anii următori. De asemenea, mulțumim reprezentanților Consiliului Județean Cluj, în frunte cu domnul președinte Horea Uioreanu, care au înțeles beneficiile unei asemenea manifestări pentru dezvoltarea turismului în zonă și au fost parteneri activi de organizare.

 

 Am amenajat întreaga zonă împreună cu o echipă de arhitecți deosebit de talentați de la Transilvania Trust, cei care gestionează lucrările de restaurare ale acestui adevărat Versailles al Transilvaniei. Am respectat reglementările referitoare la vestigiile istorice și am încercat să integrăm moara în festival, profitând de publicul numeros pentru a prezenta castelul ca destinație turistică interesantă pentru români și străini. De altfel, o parte din încasările de la festival va fi direcționată spre Transilvania Trust, pentru a contribui la renovarea castelului”, a declarat Teodor Negrea, reprezentantul Boiler Events, organizatorul festivalului.

 

La rândul său, președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a amintit investițiile în infrastructura locală realizate cu această ocazie. ”Toate măsurile luate în vederea desfăşurării primei ediții a festivalului Electric Castle au avut ca scop asigurarea unor condiții cât mai bune pentru cei peste 30.000 de vizitatori care au trecut pragul castelului în cele trei zile de festival. Sperăm că s-au bucurat pe deplin de acest eveniment, care pentru noi este un bun prilej de a promova județul Cluj și castelul Banffy în rândul unui public preponderent tânăr, atât din ţară, cât şi din străinătate. În acelaşi timp, contribuţia Consiliului la organizarea acestui festival a constat inclusiv în investiții în infrastructură, investiţii de care vor beneficia ulterior atât comunitatea locală, cât și vizitatorii care au trecut pragul castelului Banffy după acest eveniment. 

 

Festivalul s-a dovedit a fi, chiar de la această primă ediţie, un real succes, depăşind cele mai optimiste aşteptări. Conștienți fiind de importanţa unei asemenea manifestări culturale de mare anvergură, ne reafirmăm intenţia de a sprijini şi în viitor organizarea acestui festival, cu convingerea că el va deveni un adevărat brand al judeţului”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

Comentarii Facebook