Cele mai bune filme de la Comedy Cluj se difuzează la București



Cele mai bune pelicule prezentate în cadrul ediției din acest an a Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj vor fi proiectate, în perioada 5-7 decembrie, la Cinemateca Union din Capitală.

Astfel, selecţia Comedy Cluj propune publicului din Capitală cinci lungmetraje proiectate în competiţia oficială sau distinse cu cele mai importante trofee ale ediţiei care a avut loc în această toamnă, precum şi cele mai bune scurtmetraje independente şi studenţeşti, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Selecţia Comedy Cluj difuzată la Bucureşti concentrează cele mai importante filme din ediția din acest an a festivalului în trei zile: pelicula "Jacky în regatul femeilor/ Jacky au royaume des filles", semnată de regizorul şi scenaristul Riad Sattouf, dublu premiată pentru cel mai bun lungmetraj şi cel mai bun scenariu, "Marile unde/ Les grandes ondes a l'ouest", în regia lui Lionel Baier, desemnat cel mai bun regizor, documentarul lui Mike Myers "Oameni extraordinari: Legenda lui Shep Gordon", distins cu premiul publicului, precum şi două pelicule incluse în competiţia oficială, "Alan Partridge", de Declan Lowney, şi "Pot să mă las când vreau/ Smetto quando voglio", de Sydney Sibilia.

În cadrul festivalului Comedy Cluj 2014 au fost prezentate peste 147 de proiecţii timp de 10 zile. De asemenea, au fost programate 192 de filme din 38 de ţări, de pe patru continente.

Juriul a fost format din regizorii Cecília Felméri, Igor Mirkovic, Mike Ott, Lodewijk Crijns şi criticul de film Mihai Fulger, iar inerele actriţe Andreea Vasile, Diana Cavallioti şi Iulia Verdeş au jurizat cele două secţiuni competiţionale de scurtmetraje Comedy Cluj 2014.

Comentarii Facebook