Cel mai bogat om din China a cumpărat compania care acordă Globurile de Aur

 

Magnatul Wang Jianlin, cel mai bogat om din China, a cumpărat compania care decernează Globurile de Aur, dar şi trofeul Miss America şi Billboard Music Awards.

 

Societatea conglomerat Dalian Wanda a plătit 1 miliard de dolari pentru Dick Clark Productions, compania care acordă Globurile de Aur şi care se ocupă, de asemenea, de concursul de frumuseţe Miss America şi de Billboard Music Awards.

 

Compania lui Jianlin, controlează deja lanţul american de cinematografe AMC, al doilea ca mărime din Statele Unite, precum şi Legendary Entertainment, compania co-producătoare a unor filme de succes, printre care "Godzilla" şi "The Dark Knight Rises", care se află în coaliţie cu Sony Pictures.

 

Wang are o avere de 32 de miliarde de dolari. El a fost la un pas să cumpere 49% din Paramount Pictures, de la Viacom, dar părțile au avut neînțelegeri.

 

Magnatul chinez nu s-a ferit în a-și exprima ambiția de a face din China o forţă mondială dominantă în divertisment şi de a a aduce "mai multe elemente din China" în lumina reflectoarelor.

 

Legendary Entertainment va produce în 2017, în parteneriat cu Universal, filmul ”Great Wall”, în care joacă starurile hollywoodiene Matt Damon şi Willem Dafoe, alaturi de două vedete din China, marele actor chinez Andy Lau şi idolul din industria muzicală Wang Junkai.

 

Acesta este primul film important de la Hollywood, care vizează un public global, ce urmează să se petreacă, să fie filmat şi produs în China.

Comentarii Facebook