Ce obiecte a ales Venus, fiica lui Cristi Manea, fundașul CFR-ului, și a Irinei Deaconescu la tăierea moțului


Fiica frumosului cuplu dintre fotbalistul Cristi Manea si inflencerița Irina Deaconescu a împlinit frumoasa vârstă de un an, iar vedeta i-a organizat o petrecere pe cinste. Irina a dezvăluit pe contul ei personal de Instagram obiectele pe care le ales de pe tavă fiica ei, la tăierea moțului, așa cum este tradiția.

Soția starului de la CFR Cluj, singură și de data aceasta

Cristi Manea nu a fost prezent la nașterea fiicei sale, și nu a reușit să fie acasă nici la prima aniversare a micuței, din cauza convocării la echipa națională. Evenimentul special a fost organizat de soția sa, Irina Deaconescu. Fiica vedetei a împlinit frumoasa vârstă de un an, iar Irina Deaconescu i-a organizat o petrecere pe cinste alături de prietenii apropiați. Influencerița a dezvăluit pe rețelele de socializare ce obiecte a ales micuța la tăierea turtei.

Ce obiecte a ales Venus de pe tăviță

Irina Deaconescu a organizat o petrecere de ziua de naștere a fiicei sale, iar prezenți au fost prietenii apropiați, dar și Vlăduța Lupău cu soțul ei, Adi Rus. Irina Deaconescu a postat o imagine în care apar obiectele alese de micuța ei. Cea mică a ales banii, cheia de la mașină și un ruj. Vedeta a postat mai multe imagini de la petrecere, dar și cu tortul micuței care a fost unul spectaculos.

colaj.jpg

Tradiția tăierii moțului la copiii de un an

Primul an de viata al copilului este un prilej de mare bucurie. Taierea motului este un ritual in sine in care copilului i se taie o suvita de par de catre nasi, urmat de o petrecere care reuneste familie si prieteni. Ulterior, in fata copilului se pune o tavita care contine aranjate frumos numeroase abiecte…de la carti, la produse de birotica, telefoane…si chiar chei de masina.

Primele 3 obiecte pe care copilul le alege de pe tavita, conform traditiei, sunt interpretate ca indicii privind viitorul micutului. De exemplu, daca alege o carte sau un instrument de scrie, bebe va fi foarte destept cand va fi mare, daca alege cheile de la masina se presupune ca va fi pasionat de masini samd.

Ritualul in sine consta in taierea unei suvite de par, care inainte este legata cu o panglica rosie. Este practic prima tunsoare a celui mic, careia i se ofera astfel o valoare simbolica. Cu toate acestea, in realitate prima suvita de par este taiata de preot in momentul botezului. Suvita taiata se va lipi apoi pe o moneda de argint prin picurarea de ceara. Unele date sustin ca suvita trebuie taiata in forma de cruce, la fel cum face preotul la botez. Ceara trebuie sa provina de la lumanarea de botez a copilului.

Tot din ritual face parte si trecerea copilului prin turta, care este de fapt un colac mare, preparat din aluat de cozonat. Dupa ce copilul este trecut prin colac/turta, aceasta se rupe in 4 bucati deasupra capului copilului si este impartita tuturor invitatilor. Dupa taierea motului si turta, copilul este pus sa aleaga trei obiecte de pe tava.

Comentarii Facebook