Ce evenimente sunt în weekend în centrul Clujului. Zona va fi pietonală timp de două zile


În zilele de 14 şi 15 iulie 2012 va fi primul week-end în care va fi închisă circulaţia rutieră în Piaţa Unirii, bulevardul Eroilor şi strada Napoca, municipalitatea organizând două evenimente finanțate de la bugetul local.

În acest final de săptămână vor avea lor două evenimente finanţate şi de la bugetul local, prin fondurile puse la dispoziţia ONG-urilor pentru activităţi culturale. Este vorba despre evenimentele asociaţiei Culturale ART ACT, ”Man.in.fest” - festivalul internaţional de teatru experimental (Primăria a finanţat 10.000 de lei) şi ”I.O.I. Fest” – Festivalul Interactiv. Originial. Imprevizibil (alocare de 10.000 de lei).

De asemena, pentru a aduce un plus de farmec Parcului Central – pe care clujenii îl vizitează în număr foarte mare, în fiecare seară de sâmbătă, începând de sâmbătă 14 iulie și până în 26 septembrie clujenii sunt invitați la Foişorul din Parcul Central la prima ediţie a unui eveniment numit ”Milonga La Glorieta”, oragnizat de doi tineri clujeni pasionaţi de tango argentinian, Ioana Lascu şi Horea Pop.

Ei vor oferi spectatorilor demonstraţii de tango între orele 19.00 si 23.00.

Numele La Glorieta este inspirat de locul celebru  cu acelaşi nume din Buenos Aires unde se dansează tango argentinian in aer liber în cadrul răcoros şi plăcut al Foişorului din Parcul Central Belgrano. Forma actuală a Foişorului din Parcul Central ”Simion Bărnuţiu” din Cluj-Napoca, proaspăt renovat şi asemănarea acestuia cu Foişorul din Buenos Aires, i-a inspirat  în alegerea numelui La Glorieta pe organizatorii evenimentului.

Comentarii Facebook