Miercuri 24 Aprilie

Ce ar schimba la români, un fotbalist japonez din Liga 2: „Sunt prea miștocari, așa se zice, nu?”


Mijlocașul defensiv de la Hermannstadt, Mino Sota (27 de ani), a vorbit despre viața lui în România. Japonezul joacă în Liga 2 din 2018, când sosea la Metaloglobus din postura de jucător liber de contract.

Sota s-a transferat la Hermannstadt în vara anului trecut, iar acum spune că îi place mai mult la Sibiu decât la București, după cum a relatat într-un interviu pentru Libertatea.

Întrebat despre lucrurile care nu îi plac la români, Sota a spus „Uneori, sunt prea miștocari, așa se zice, nu?, ar trebui să fie mai serioși. Glumesc prea mult. Nu zic să fie atât de serioși ca japonezii, dar un pic mai serioși”.

La muncă! Se lasă prea ușor. Știu că mulți români nu au salarii mari, unii nu-și iau banii la timp, și la fotbal, de aceea nu se concentrează prea mult. Un pic să schimbe mentalitatea, să fie mai serioși, mai luptători, banii vor veni. Roata vieții se va întoarce”, a spus Sota, potrivit sursei menționate”. 

Sota a precizat că și-a făcut mulți prieteni români, dar cel care l-a ajutat cel mai mult să se adapteze în București a fost Takayuki Seto, mijlocașul de la Petrolul, care se află în România din 2007.

Comentarii Facebook