Baletul ”Spărgătorul de Nuci” în 3D în premieră est-europeană la Cinema ”Florin Piersic” - VIDEO

 

Prima producţie la nivel mondial în 3D a splendidului balet ”Spărgătorul de Nuci” va fi prezentată de D'STARS şi RomaniaFilm, în perioada 7-13 decembrie, la Cinema ”Florin Piersic” din Cluj-Napoca. 

 

Un spectacol filmat la renumita casă de operă Mariinsky Teatr din Sankt Petersburg, ce va fi prezentat la Cluj-Napoca în premieră în Europa de Est, la doar 3 săptămâni de la lansarea mondială a spectacolului. Este pentru prima oară când, baletul ”Spărgătorul de Nuci”, o producţie tradiţional-somptuoasă, prinde viaţă pe marele ecran în tehnologie 3D. 

 

Spectacolul confirmă virtuozitatea impecabilă a două dintre stelele ansamblului de balet de la Mariinsky Teatr, soliştii Alina Somova (în rolul Prinţesei Clara/Maşa) şi Vladimir Şklyarov (în rolul Prinţului Spărgător de Nuci). Bagheta dirijorală îi aparţine directorului general şi artistic al Mariinsky Teatr, renumitul dirijor Valery Gherghiev, spectacolul fiind regizat de Andreas Morell, artist german, autorul a peste 130 de producţii de film muzical, documentare cât şi adaptări menite micului ecran.

 

Producţia conţine versiunea maestrului coregraf rus Vasili Ivanovici Vainonen, versiune pusă în scenă pentru prima oară în 1934. În 1992, cu ocazia aniversării a 100 de ani de la premiera mondială a "Spărgătorului de Nuci", aceeaşi versiune a fost aleasă ca fiind reprezentativă pentru Mariinsky Teatr. Acum, producţia în 3D marchează aniversarea a 120 de ani de la premiera mondială a acestui spectacol de balet.

 

Muzica lui Piotr Ilici Ceaikovski, decoruri grandioase, costume de un rafinament aparte, cât şi vizionarea în 3D, generează împreună un cvartet de atuuri majore pentru "Spărgătorul de Nuci" în 3D de la Mariinsky Teatr, atuuri suficiente pentru a petrece la cinema o minunată seară de decembrie.

 

Spectacolul are o durată de 105 minute, va rula zilnic de la ora 20.00, în perioada 7 - 13 decembrie, iar prețul unui bilet va fi de 30 de lei.


Comentarii Facebook