Autobiografia lui Nicolae Ceausescu, proiectie speciala la Cinemateca TIFF


Cinemateca TIFF le propune clujenilor proiectia filmului "Autobiografia lui Nicolae Ceausescu", miercuri, 24 noiembrie, de la ora 19.30, la Cinema Arta.

La eveniment va participa si regizorul filmului Andrei Ujica. Pelicula a fost prezentata in premiera absoluta la Festivalul de Film de la Cannes 2010 si a fost primita cu aplauze la Gala de inchidere a Festivalului de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj si la Gala de Deschidere a TIFF Sibiu.

Filmul a fost recompensat recent cu Marele Premiu la Festivalul de Film de la Bergen, BIFF, Norvegia, la sectiunea documentar si cu premiul pentru Cel mai Bun Documentar Est-European la Festivalul de Film Documentar de la Jihlava, din Cehia.

"Pelicula face portretul lui Nicolae Ceausescu exclusiv prin imagini de arhiva preluate de la TVR si Arhiva Nationala de Filme, prezentandu-l pe dictator intr-o ipostaza complet noua pentru publicul roman. Spectatorii il vor vedea pe dictator pe santiere, sau in delegatii si vor urmari inclusiv scena judecatii sotilor Ceausescu. Pelicula contine, de asemenea, si imagini care nu au mai fost difuzate pana acum. In timpul procesului sumar la care a fost supus impreuna cu sotia sa, Nicolae Ceausescu isi trece in revista perioada din viata in care a fost la putere: 1965 - 1989", precizeaza organizatorii vizionarii de la Cinema Arta.

"Dictatorul nu e decat un artist, care are posibilitatea sa-si puna integral in practica egoismul. E doar o chestiune de nivel estetic, daca el se numeste Baudelaire sau Bolintineanu, Ludovic al XVI-lea sau Nicolae Ceausescu", a declarat si regizorul filmului, Andrei Ujica.

Dupa vizionarea de miercuri, de la Cinema Arta, cinefilii vor putea sta de vorba cu regizorul pentru a afla amanunte din timpul realizarii filmului.

Un bilet de intrare la film costa 7 lei si poate fi achizitionat direct de la Cinematograful Arta.

Comentarii Facebook