50.000 de oameni au fost la Jazz in The Park! Cu câți bani a contribuit Primăria Cluj-Napoca

 

Jazz in the Park 2015 a adunat peste 50 de mii de participanți, mai mult decât dublu față de ediția anterioară, iar Fondul Jazz in the Park s-a bucurat de un succes peste așteptări, au anunțat organizatorii festivalului.

 

Cele mai animate zile de festival au fost sâmbătă și duminică, cu 16.000 și respectiv 17.000 de participanți, în timp ce vineri au venit în Parcul Central aproximativ 12.000 de persoane. Cele două zile de concerte și activități de pe malul Someșului au strâns 4.500 de persoane, iar la serile de jam session au participat aproximativ o mie de persoane. Concertele susținute de Bogdan Vaida și Florin Niculescu la Opera Maghiară au totalizat 1.500 de participanți.

 

Fondul Jazz in the Park, creat sub sloganul ”Ia-ți orașul în primire!”, a strâns 9.100 de euro, depășind obiectivul de 8.000 de euro propus la începutul festivalului. Astfel, clujenii și-au arătat interesul pentru susținerea vieții culturale a orașului, iar din Fondul Jazz in the Park vor fi finanțate proiecte culturale și tineri muzicieni. Înscrierile de proiecte și dosare continuă până în 20 iulie, iar regulamentele și formularele de înscriere sunt disponibile pe www.fond.jazzinthepark.ro. Vor fi finanțate cel puțin trei proiecte cu câte 9.000 de lei fiecare și se vor acorda minim trei burse de excelență de câte 2.000 de lei destinate susținerii tinerelor talente muzicale.

 

Jazz in the Park este mai mult decât un festival de muzică. E un limbaj comun, un loc de întâlnire a comunității, prin care aceasta își recâștigă spațiul public și își ia în primire orașul. Jazz in the Park nu e numai jazz și nu e numai parc. Parcul din nume rămâne simbolul nostru, locul de unde am început și unde o să ne întoarcem mereu, dar e o metaforă pentru spațiul public și pentru toate locurile pe care le descoperim împreună la festival. Iar jazz-ul din nume se referă, așa cum am spus-o încă de la prima ediție, nu la stilul muzical, ci la ideea care stă la baza acestui stil: jazz înseamnă libertate, improvizație, descoperire, de aceea căutăm să aducem la festival muzică variată și activități complementare variate”, a declarat Alin Vaida, directorul festivalului.

 

În acest an festivalul a găzduit și prima ediție a Concursului Jazz in the Park. Cele 20 de trupe tinere care au urcat pe special amenajata scenă Youth, dedicată Capitalei Europene a Tineretului, au fost evaluate de către un juriu format din Mircea Kiraly, Răzvan Metea și Pavel Pușcaș. Artista Teodora Enache a fost cea care a anunțat, de pe scena mare, câștigătorii concursului: trupa Funk’e Fetish la secțiunea Compoziție și trupa Hot Club de Cluj la secțiunea Interpretare.

 

Primarul Emil Boc s-a bucurat de succesul Jazz in the Park. ”Copii, părinți, bunici, tineri - mii clujeni și turiști de toate vârstele s-au bucurat de atmosfera din Parcul Central Cluj-Napoca. Ediția Jazz in the Park este dedicată Capitalei Europene a Tineretului, iar Primăria Cluj-Napoca a sprijinit ediția 2015 a festivalului Jazz in the park cu 160.000 de lei, finanțare nerambursabilă de la bugetul local.

 

Pe lângă ”Main Stage”, scena de pe aleea principală a parcului, unde seara au concertat artiști recunoscuți pe plan internațional, organizatorii au dedicat o scenă specială tinerilor talentați. La ”Youth Stage” au concertat în fiecare zi din weekend, între orele 12 și 18, tineri artiști care s-au înscris în Concursul Internațional de Interpretare Jazz in the Park”, a spus Emil Boc.

 

 

 

Comentarii Facebook