"Biblioteca Vie": Clujenii pot imprumuta oameni in Piata Muzeului

Oamenii vor deveni carti vii joi, intre orele 16.00-20.00, in Piata Muzeului din Cluj. Ei vor putea fi "imprumutati" pentru discutii de 30 de minute.

 

Evenimentul este organizat de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca (CVCN) si este sustinut de Uniunea Europeana prin programul Tineret in actiune. "Diferentele dintre oameni nu sunt valorificate intotdeauna ca fiind resurse, ci, din contra, aceste diferente duc deseori la etichetare, crearea sau intarirea prejudecatilor, care in cele din urma duc la discriminare, suspiciune si excludere. De aceea credem ca valorificarea diferentelor dintre oameni poate sa aduca o schimbare pozitiva in randul acestora?, a declarat Nicoleta Racolta, directorul CVCN.

 

"Biblioteca Vie" functioneaza ca o biblioteca obisnuita: cititorii imprumuta ?carti? pentru o perioada de 30 de minute. Dupa ce citesc ?cartile?, le returneaza in biblioteca si, daca vor, pot sa imprumute o ?carte?. De aceasta data insa, cartile sunt fiinte umane si si vor intra in dialog cu "cititorii".

 

"Cum e viata unui imigrant din Moldova sosit in Romania? De ce si-a lasat in urma tara, ce sperante are, ce asteptari? Cum isi percepe semenii un nevazator, cum e pentru el zi de zi lumea care incepe la capatul bastonului alb? Dar pentru un jandarm, cum e viata in uniforma, cum e sa se expuna mereu pericolelor? Cum e sa fii maghiar in Romania? Dar protestant? Toate aceste personaje, dar si altele, care nu joaca decat rolul vietii lor cotidiene, vor fi pentru cateva ore carti vii", sustin organizatorii evenimentului intr-un comunicat.

 

Foto: skyscrapercity.com

Comentarii Facebook