Victor Rebengiuc şi-a anunţat retragerea din teatru: „Trupul nu-mi mai permite, sănătatea mea e în mare suferinţă, e greu”


Victor Rebengiuc a anunțat că se retrage din activitate, după rorlul din spectacolul „Tatăl”, de Florian Zeller, pus în scenă la Teatrul „Bulandra”. 

Victor Rebengiuc şi-a anunţat retragerea din activitate la Digi24: „Am 89 de ani, în curând o să am peste câteva luni 90, nu mai merge! Trupul meu nu-mi mai permite, sănătatea mea e în mare suferinţă, e greu. M-am luptat foarte tare în repetiţiile astea ca să pot juca rolul ăsta. Sper să-l pot juca şi în faţa publicului de câte ori voi putea, dar nu mai vreau să mai antamez un alt rol. Gata! E ultimul rol pe care-l joc!”, a fost declaraţia marelui actor pentru postul de televiziune.

Cariera lui Victor Rebengiuc se întinde peste șase decenii și jumătate

Avanpremiera „Tatăl”, în regia lui Cristi Juncu, va avea loc sâmbătă și duminică, de la ora 19:00. Textul, laureat în 2014 al premiului Moliere pentru cea mai bună piesă și nominalizat în 2016 la premiile Tony și Laurence Oliver, a fost tradus în limba română de Carmen Iernilă, Raluca Aprodu adaptându-l pentru scenă.

Alături de Victor Rebengiuc, în rolul unui tată bătrân care își caută reperele fixe, rătăcit printre percepții fluide, din distribuție fac parte: Ana Ioana Macaria, Cătălin  Babliuc, Oana Tudor, Maria Veronica Vârlan și Constantin Dogioiu. 

Cu o carieră artistică impresionantă, care se întinde peste şase decenii şi jumătate, Victor Rebengiuc este unul dintre cei mai importanţi actori de film, teatru şi televiziune din România. Printre numeroasele premii şi distincţii oferite legendarului actor de-a lungul carierei sale se numără Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a (1967) „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice” şi Ordinul Naţional „Steaua Românie” în grad de Cavaler (2017), notează observatornews.ro


Comentarii Facebook