Sculptură invizibilă, vândută cu 15.000 de euro. Explicația excepțională a artistului pentru scultura care nu există


Artistul italian Salvatore Garau a vândut cu 15.000 de euro o sculptură invizibilă, intitulată Io Sono (Eu sunt). Salvatore Garau spune că opera lui este valoroasă datorită energiei cu care este încărcată.

Vidul nu este altceva decât un spațiu plin de energie și, chiar dacă îl golim și nu mai rămâne nimic, conform principiului incertitudinii al lui Heisenberg, acel nimic are o greutate”, a declarat Salvatore,  pentru Diario AS citat de culturaladuba.ro.

Prin urmare, are energie condensată și transformată în particule, adică în noi”, a mai precizat artistul.

img.jpg

Sculptura invizibilă a fost estimată la minim 6.000 de euro, dar ofertanții au ridicat prețul la 15.000 de euro, potrivit Diario AS.

Opera de artă invizibilă vine cu un set de instrucțiuni din partea artistului: trebuie expusă într-o casă privată și păzită de orice posibilă interacțiune care ar putea să o degradeze.

Când decid să expun o sculptură imaterială într-un spațiu dat, acel spațiu va concentra o anumită cantitate și densitate de gânduri într-un punct precis, creând o sculptură care va lua cele mai variate forme”, a explicat Salvatore Garau.

Oare nu cu toții dăm formă unui Dumnezeu pe care nu l-am văzut niciodată?”, se întreabă artistul italian.

Același artist a expus, la începutul anului 2021, în Piazza Della Scala din Milano sculptura ”Buddha In Contemplation”, iar pentru ca nimeni să nu o atingă a trasat în jurul ei un pătrat cu o bandă adezivă.

Nu o vezi, dar există. Este făcută din aer și spirit. Este o lucrare care îți cere să activezi puterea imaginației, o putere pe care o are oricine, chiar și cei care nu cred că o au”, a spus Garau despre sculptură din Milano.

naom_60b6b409c9c7a.jpg

Comentarii Facebook