„Pune mâna pe chitară” aduce hituri și sute de chitariști care vor cânta la unison în Iulius Parc


Chitara, clasică sau electrică, reprezintă o fascinație pentru foarte mulți pasionați de muzică. Sâmbătă, iubitorii acestui instrument se reunesc în Iulius Parc pentru a cânta împreună piese folk şi rock care au făcut istorie. Pe scenă vor urca zeci de chitariști din Cluj-Napoca și din alte 15 orașe din România pentru a susține un concert colectiv alături de nume sonore din lumea muzicii: Ștefan Boldijar de la Semnal M, Antract și Emeric Imre. Playlistul este format din 14 hituri și tonul pentru începerea reprezentației va fi dat la ora 16:00.  Intrarea este liberă.

Muzica bună, energia pozitivă și starea de bine vor invada Iulius Parc pe 15 octombrie 2022, când are loc „Pune Mâna pe Chitară”, un eveniment educațional ce reunește un număr mare de chitariști din toată țara. Show-ul de aproximativ două ore, în premieră la Cluj-Napoca, va avea loc de la ora 16:00, iar scena va fi acompaniată de oameni a căror pasiune este muzica și, în principal, chitara, alături de artiști reprezentativi pentru rock-ul și folk-ul românesc. Astfel, în duet cu chitariștii participanți la eveniment, Ștefan Boldijar de la Semnal M va cânta îndrăgitele piese „La fereastra ta”, „Spune-mi cine ești” și „Primăvara românească”, trupa Antract îi va acompania la piesele „Trebuie să crezi” și „Iubirea”, iar artistul Emeric Imre va interpreta bine-cunoscuta piesă „Nebun de alb”. Din playlist-ul concertului mai fac parte o serie de cântece care unesc generații: „Cântec pentru prieteni” – Compact, „Amintire cu haiduci” – Vali Sterian, „Andrii Popa” – Phoenix, „Another brick in the wall” – Pink Floyd, „Straja” – Bucovina, „Praf de stele” – Vița de vie, „Trec anii (Zi după zi)” – Trooper, „Vinovații fără vină” – Mircea Vintilă și „Let it be” / „Hey Jude” – The Beatles.

02 (1).jpg

După acest moment artistic, de la ora 19:00, tot pe scena din Iulius Parc, trupa Antract va reveni pentru un show complet, în cadrul căruia va purta publicul printre piesele lor cunoscute: „Cârciumăreasa”, „Îndrăgostiții au aripi” sau „Mă dizolv”, iar de la ora 20:00, Semnal M va aduce spiritul rock autentic pe scena de pe malul lacului Gheorgheni. 

Evenimentul este organizat de Asociația Culturală PLAY, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca, în parteneriat cu Iulius Mall Cluj și este recomandat de Rock FM. 

„Pune Mâna pe Chitară” este un proiect cu tradiție în Sibiu și își propune să pună bazele unui program complex de educație muzicală la Cluj-Napoca, care nu doar încurajează oamenii să învețe să cânte la chitară, ci le oferă toate instrumentele necesare pentru a reuși: un caiet de studiu pentru chitară cu informații utile și tabulaturi ale pieselor incluse în eveniment, dar și tutoriale video, realizate de Ilie „Manole” Vlad de la trupa Antract.

Comentarii Facebook