Prima ediție a Cluj Folk Fest a fost un succes real! 15 artiști au ridicat sala în picioare - FOTO


Prima ediție a Cluj Folk Fest, primul festival indoor din România, în pandemie, a ridicat sala în picioare!  Prima ediție a festivalului Cluj Folk Fest, care a avut loc în weekend-ul prelungit de Rusalii, 18-20 iunie, la Casa de Cultură a Studenților, a fost un real succes. 15 dintre cei mai apreciați artiști din România au urcat pe scenă și au stârnit ropote de aplauze din partea fanilor folkului.

Acesta a fost primul festival indoor care a avut loc la Cluj după un an de pandemie, fiind o provocare mare pentru organizatori, însă participanții au dat dovadă de responsabilitate și au respectat măsurile sanitare.

Seara de vineri, 18 iunie, i-a adus în fața publicului pe veteranul Adrian „Puiu” Ivanițchi, Florin Săsărman, Cosmin Vaman și Trupa SPAM, cu un recital apreciat, iar ziua s-a încheiat cu greii folkului românesc, Mircea Vintilă și Mircea Baniciu, care au ridicat sala în picioare.

În a doua seară, clujenii au avut ocazia să îi asculte pe realizatorul emisiunii FOLKBUN de pe Rock FM, Cristi Dumitrașcu, alături de clujeanul Ionuț Mangu, urmați pe scenă de Marius Bațu, component al trupei Poesis, constanțeanul Daniel Iancu, clujeanul Emeric Imre Trio și renumitul muzician Ducu Bertzi.

Duminică, 20 iunie, pe scena Casei de Cultură a Studenților au urcat Magda Puskas și Rareș Suciu în primul recital al zilei, urmați Tapinarii si de și Fără Zahăr. Ultimele două trupe au cântat două piese și împreună.

Ultima seară s-a încheiat cu un moment special, artiștii Emeric Imre, Trupa OCRU, Dinu Olărașu, Țapinarii și Fără Zahăr și-au luat rămas bun de la public pe scenă, pe acordurile celebrei melodii „Dor de Cluj”, versuri de Adrian Păunescu, iar spectatorii au cântat și au aplaudat în picioare.

Spectatorii au purtat masca de protecție pe toată durata spectacolului, iar organizatorii au avut grijă să fie respectată distanțarea fizică între persoane. De altfel, capacitatea sălii pentru acest festival a fost limitată la 70% din cauza reglementărilor oficiale anunțate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU). Dar chiar și așa, setea de muzică și foamea de spectacole au nu au ținut cont de barierele pandemiei, iar spectatorii prezenți s-au distrat, s-au simțit bine, au aplaudat la scenă deschisă și chiar au dansat.

Cluj Folk Fest a fost prezentat de actrița Diana Roșca si organizat de Asociatia Clujul Cultural si Ago Proiect Engineering.

Sponsori: Farmec, AGO Proiect Engineering, ELBI Projects Division, Dusty Sound, NEON, AXON SOFT, Bere a la Cluj

Parteneri: Casa de Cultură a Studenților, Consiliul Județean, Hotel Univers T, AmBilet.ro

Parteneri media: Rock FM, ȘTIRI de CLUJ, Clujul Cultural, eClujeanul, Foaia Transilvană, Transilvania Reporter, CLUJUST, Apuseni.INFO, Radio Renașterea

Multumiri speciale: Tvr Cluj

Comentarii Facebook