Muzeul Farmaciei din Cluj devine o atracție de top după renovare: Peste 4.500 de vizitatori în în prima luna de la redeschidere


La numai o lună de la redeschiderea sa, Muzeul Farmaciei din Cluj a atras peste 4500 de vizitatori, marcând un interes remarcabil din partea publicului. Comparativ cu anul precedent renovării, când muzeul a înregistrat 10.000 de vizitatori în total.

„Suntem profund impresionați de numărul mare de vizitatori. Acesta confirmă interesul și aprecierea pentru patrimoniul nostru și ne motivează să continuăm să oferim experiențe educative de calitate”, afirmă Dr. Felix Marcu, Manager al MNIT.

Casa Hintz, locația Muzeului Farmaciei, deține o istorie captivantă, fiind prima farmacie publică din Cluj deschisă în jurul anului 1550. Această clădire istorică, care a găzduit Farmacia Mauksch-Hintz pentru aproape două secole, a fost recent renovată, revelând un mozaic arhitectural deosebit.

Situată în Casă istorică Hintz, Muzeul Farmaciei oferă o fereastră spre trecutul farmaceutic și medical al Transilvaniei. După o recentă renovare, clădirea își dezvăluie straturile istorice, de la ruine romane și fundații medievale, la picturi murale de secol XVIII și intervenții recente, într-un spațiu unde vizitatorii pot explora evoluția farmaciei și medicinei. 

Muzeul găzduiește o colecție remarcabilă de peste 7000 de artefacte originale, variind de la echipamente medicale istorice, la diverse recipiente și manuscrise de mare valoare. Aceste exponate dezvăluie istoria dezvoltării farmaciei și a practicilor medicale în Transilvania. Vizitatorii au ocazia să parcurgă galeriile muzeului, unde pot admira nu doar instrumentarul medical de altădată, dar și alte obiecte valoroase ce oglindesc schimbările în percepția despre sănătate și tratamentul bolilor de-a lungul timpului.

Comentarii Facebook