Expoziție magică la un muzeu din Cluj. Un grup de tineri au reprezentat realitatea în care trăim prin intermediul benzilor desenate


Clujenii se pot bucura de o expoziție inedită la Muzeul de Artă Cluj-Napoca. Inspirați de celebrele benzi desenate, câțiva tineri artiști de la Universitatea de Artă și Design au creat o colecție proprie, cu peste 500 de exemplare, pe care au expus-o publicului.

Lucrările tinerilor artiști sunt prezentate publicului într-o formă inedită. Cei care trec pragul expoziției, pot vedea benzile desenate printr-un labirint, ca o poveste. Expoziția va fi deschisă publicului până în data de 25 martie. 

Unul dintre creatori, a redat prin intermediul desenelor începutul pandemiei. 

Lucrările de aici sunt o documentare în Italia în timpul pandemiei. Am urmărit ce se întâmpla pe balcoanele oamenilor în perioada de lockdown și mereu era amuzant că auzeai oameni care strigă unul la altul de la un balcon ca să comunice și am încercat cumva să surprind cum își petreceau timpul”, a spus Ștefan Sebastian, unul dintre artiștii care și-a expus lucrările, pentru Pro TV.

Lucrările artiștilor din ArtiViStory Collective investighează în maniere subiective imaginarul urban și identitatea socială și accentuează rolul pe care benzile desenate și arta secvențială l-ar putea dobândi în colaborarea cu diferite colective de cercetare a practicilor de dezvoltare urbană și a proceselor de inovare socială, transmit organizatorii în cadrul comunicatului de presă. 

Comentarii Facebook