Student străin la Cluj, în 1970: ”Ca să ajungi la Cluj, trebuia să treci prin păduri, prin munți de un farmec sălbatic. Nu mai văzusem astfel de peisaj”


Facultățile medicale românești au fost, în anii 70, 80, 90, pentru mulți tineri studenți greci, arabi, africani, sud-americani și vietnamez, o casă primitoare.

Recent, un fost student clujean, actualmente medic în Grecia, și-a exprimat nostalgia pentru anii săi petrecuți în România.

Dr. Makis Talamagas își amintește de atmosfera frățească care a domnit printre colegii de diverse naționalități, iernile aspre de peste șase luni cu -20 de grade Celsius și chiar -30 de grade, lipsa de alimente a anilor 70. Deși și-a terminat studiile acum mai bine de 40 de ani, dr. Makis Talamagas nu a uitat limba română. ”La sfârșitul anilor 70, studiam medicina la Cluj. Am avut colegi greci, arabi, africani, sud-americani și vietnamezi etc. Clujul a fost un oraş foarte frumos: clădiri somptuoase, pieţe mari, parcuri pierdute în verdeaţă, râul Someş care a dat farmec peisajului urban. Clujenii, majoritatea români și maghiari, au fost oameni de mare cultură și know-how de neegalat.

Fiind în inima Transilvaniei, ca să ajungi la Cluj trebuia să treci prin păduri, prin munți de un farmec sălbatic. Majoritatea dintre noi nu mai văzusem niciodată astfel de peisaje”, a relatat dr. Makis Talamagas.

Comentarii Facebook