Unul dintre cei mai celebri medici din Cluj își ASCUNDE veniturile. Câștigă din 5 locuri un venit ”gras”

 

Președintele Colegiului Medicilor Cluj, conferențiarul Aurel Bizo, este, probabil, cel mai ocupat medic clujean, având cinci locuri de muncă de unde încasează în total 15.000 de lei pe lună. El le-a mărturisit jurnaliștilor că are un venit de câteva ori mai mic. 

 

Medicul Aurel Bizol lucrează la Spitalul Clinic de Copii Cluj, la clinica privată Nefromed Dej, la Universitatea de Medicină şi Farmacie Cluj, Colegiul Medicilor Cluj, Instititul de Urologie şi Transplant Renal Cluj, Policlinica Regina Maria şi Societatea Română de Pediatrie. 

 

Salariul încasat de conf. dr. Aurel Bizo în 2012 a fost de 177.614 lei, adică 14.801 lei pe lună. 

 

Din cauza multiplelor funcții de conducere pe care le ocupă, conferențiarul Aurel Bizo este într-o situaţie de incompatibilitate. 

 

În declarația de incompatibilități, medicul Aurel Bizo a scris că nu mai ocupă nicio altă funcţie de conducere în afară de cea de la Spitalul Clinic de Copii, unde este membru în Consiliul Consultativ. 

 

În realitate, pe site-ul clinicii private de nefrologie Fresenius-Nefrocare, se arată că doctorul Aurel Bizo este director al secţiei de nefrologie din Dej. 

 

 

În declarația de avere, se arată că el ocupă funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor Cluj, care este o organizaţie de tip profesională, remunerată anual cu suma netă de 17.900 de lei.

 

De asemenea, Aurel Bizo a fost acuzat în luna august 2013, când s-a pus probleme închiderii centrului privat de dializă de la Dej, unde este și director, de lucruri ”neclare”. Pacienții au făcut atunci grevă, iar Fresenius Nefrocare nu a mai închis centrul. ”Au fost proteste iar conducerea a decis să nu mai desfinţeze secţia de dializă. Sunt trataţi 40 de bolnavi şi avem 12 aparate de dializă”, a spus atunci Aurel Bizo.

 

Relația dintre conferențiarul clujean care conduce Secția de nefrologie a Spitalului Clinic de Copii Cluj și centrul privat de la Dej a fost comentată de unii medici de la Cluj. ”La spitalul de copii există un compartiment de dializă care mai mult stă nefolosit iar pacienţii sunt redirecţionaţi spre o clinică privată de profil”, a precizat un medic.

 

Avem trei maşini de dializă şi asigurăm acest serviciu pe o singură tură şi doar o dată la două zile”, spus managerul Spitalului de Copii Cluj, Cornel Aldea. 

 

Doctorul Aurel Bizo susţine că nu este vorba despre nicio incompatibilitate. ”La Dej nu sunt director, sunt doar medic, un simplu muncitor care lucrează cu jumătate de normă. Lucrez în afara orelor de program, doar după masa”, spue Bizo, care precizează că activitatea de la Universitatea de Medicină se suprapune cu cea de medic la Spitalul de Copii. ”Ştie toată lumea că universitarii de la medicină au integrare clinică, deci sunt şi conferenţiar, în paralel cu activitatea de medic”, a mai afirmat Aurel Bizo.

 

Despre activitatea de la Colegiul Medicilor, Aurel Bizo a spus că: ”Este o activitate part time. După orele de program pot să lucrez unde vreau şi pot să fac ce vreau. Sunt pontaje care pot fi puse la dispoziţie”.

 

Interesant este că în luna octombrie 2013, într-un material realizat de Ziua de Cluj, medicul Aurel Bizo se plângea de problemele financiare și spunea că, după 32 de ani de activitate, merge acasă cu 2.900 de lei. Bizo mărturisea că a refuzat o ofertă de a munci în străinătate pe 5.000 de euro. ”De ce am refuzat? Fiindcă am o mamă care are 80 de ani, am iubit şi iubesc medicina în continuare, îmi iubesc copiii foarte mult şi am o vârstă. Şi am considerat că poate mai pot face ceva în ţara asta”, a precizat Aurel Bizo, preşedintele Colegiului Medicilor Cluj.

 


 

Comentarii Facebook