Miercuri 24 Aprilie

UNTOLD s-a încheiat fără incidente majore. Oamenii legii au dat amenzi de aproape 80.000 lei


După închiderea cele de-a patra ediții a festivalului UNTOLD, care s-a desfășurat în municipiul Cluj-Napoca, în perioada 2-5 august 2018, nu au fost raportate incidente majore de natură să afecteze grav liniştea şi ordinea publică, anunță reprezentanții Jandarmeriei.

Pentru siguranţa celor peste 300 de mii de participanţi la acest eveniment, estimați de către organizator, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, având în sprijin efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Târgu Mureş, alături de celelalte structuri ale M.A.I, a luat măsuri specifice de instituire a unor dispozitive preventive și reactive, prin acţiuni de patrulare, observare, supraveghere şi la nevoie , de intervenţie, atât în proximitatea locului de desfăşurare a evenimentului, cât şi pe traseele care converg către locația evenimentului”, informează IJJ Cluj.

Astfel, forţele de jandarmerie și poliţie împreună cu alte instituții competente, au aplicat 143 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 78023 lei.

De asemenea, au fost înregistrate 145 de sesizări privind săvârşirea unor fapte penale. În toate cazurile, cercetările se fac sub coordonarea unităţilor de Parchet competente.

În domeniul situaţiilor de urgenţă și al asistenței medicale, salvatorii au acordat prim ajutor calificat pentru 1.639 de persoane, care au semnalat probleme medicale, iar 39 dintre acestea au fost transportate la unități spitalicești.

Comparativ cu ediția 2017 a festivalului, numărul solicitărilor medicale a înregistrat o ușoară scădere de 6%.

Comentarii Facebook