Universitatea din Florești va costa 10 milioane de euro și se va întinde pe 10 hectare

 

Comuna Florești va avea universitate și nu una ieftină, proiectul urmând să ”înghită” suma de 10 milioane de euro.

 

Asociația Creștină Pro Integritate și Primăria Florești au semnat contractul care va permite construirea unei universități și a unui campus modern în comuna din județul Cluj, în urma unei investiții evaluate la 10 milioane de euro.

 

Universitatea va oferi servicii educaționale pentru o varietate de specializări, printre care management, economie, juridic, asistență socială și inginerie. Viitoarea universitate se va ridica pe un teren de aproximativ 10 hectare de teren, în zona Cetatea Fetei, din Florești. Proiectul include clădirea instituției, care va cuprinde sălile de curs, spații verzi, teren de sport, precum și spații de cazare pentru studenți și profesori.

 

Această investiție va aduce anual aproximativ 800.000 de lei la bugetul local al comunei Florești, prin plata concesiunii terenului, redevențelor, impozitului pe clădiri, dar și din cota de 17,5% din impozitul aferent profesorilor. Este una dintre cele mai semnificative investiții realizate, în ultimii ani, în localitate, care are beneficiul de a contribui și la dezvoltarea pe orizontală a altor servicii, conexe, realizate de operatori privați”, a spus primarul comunei Florești, Horia Șulea.

 

Societatea în care trăim are mare nevoie de oameni pentru care corectitudinea și etica să se manifeste în toate aspectele vieții lor, inclusiv în viața profesională, pentru că acolo impactul lor se simte la nivelul întregii societăți. Putem acum confirma că asociația PRO INTEGRITATE a demarat un proiect la care ne gândeam de mult: o instituție de învățământ superior în care educaţia să meargă mână în mână cu valorile morale în care cu toţii am fost crescuţi, indiferent de confesiune, dar de care uneori e greu să ne amintim în tumultul vieții cotidiene. Scopul nostru este de a pregăti tineri care să ne ia locul într-o bună zi, nu doar să conducă organizațiile sau poate un departament din cadrul lor, dar care atunci când părăsesc organizația să se descurce singuri, să conducă și să dezvolte alți oameni și alte organizații. Dacă tot ce urmărim este să câștigăm, nu merită efortul. Este vremea să pornim mariajul dintre mediul de afaceri care înțelege nevoia de a investi în învățământ și universitatea bazată pe etică și performanță”, a declarat Mircea Cirț, președintele asociației PRO INTEGRITATE.

 

Asociația a fost fondată de ”lideri din lumea de afaceri românească” și are peste 50 de membri. Reprezentanții asociației estimează că noua universitate creștină cu sediul în Florești își va deschide porțile începând cu anul universitar 2015/2016.

Comentarii Facebook