TVR Cluj și-a dat afară toți colaboratorii, într-o manieră RUȘINOASĂ

 

TVR Cluj și-a anunțat miercuri, 6 aprilie, toți colaboratorii că sunt concediați.

 

Astfel, începând de miercuri cei 10 colaboratori, 7 reporteri / producători, și 3 cameramani, de la Știri au fost concediați. Partea și mai rușinoasă este că oamenii au fost anunțați că nu le mai sunt prelungite contractele începând din 1 aprilie și că pentru ultimele 6 zile nu vor fi plătiți. 

 

Colaboratorii au fost informați că nu sunt dați afară, dar că nu mai sunt plătiți. Decizia unanimă a fost să renunțe la colaborarea cu TVR.

 

Acum la Știri mai lucrează doi angajați, prezentatoarele Laura Pașca și Andreea Costin. Au fost concediați jurnaliști cu mare vechime: Miruna Pop, care lucrează de zece ani la TVR Cluj pe sport, dar și Sandu Mureșan, un om de televiziune care a mai lucrat la Pro TV Cluj, Realitatea TV Cluj și Digi 24.

 

Situația la TVR Cluj este una tipică instituțiilor finanțate din fonduri publice. La Știri există alocate posturile pentru ca secția să funcționeze, dar toți angajații cu carte de muncă s-au mutat la secția Programe, iar la Știri au fost angajați colaboratori care pot fi demiși oricând televiziunea publică este în lipsă de bani. Volumul de muncă fiind mai mare explică fuga de la secția Știri.

 

La ședința în care s-a anunțat demiterea colaboratorilor s-a discutat și despre viitorul programului de știri de la TVR Cluj. S-a decis scurtarea jurnalului de la 20 de minute la 10 minute și negocierea cu angajații care dețin posturile de la Știri, pentru a reveni la ”rădăcini”.

 

Surse din TVR Cluj susțin că aceștia nu ar dori acest lucru deoarece directorul instituției, Romeo Couți, a folosit reporterii colaboratori pentru a-și regla conturile cu diverși politicieni din oraș. 

Comentarii Facebook