Statuia restaurata a lui Matei Corvin va fi inaugurata pe 2 aprilie

 

Grupul statuar Matei Corvin din Piata Unirii din Cluj va fi inaugurat in data de 2 aprilie, au stabilit reprezentantii Ministerului Culturii din Romania si cei ai Ministerului Resurselor Nationale din Ungaria.

 

Presedintele UDMR Cluj, Laszlo Attila, a declarat pentru Stiri de Cluj ca data de 2 aprilie a fost aleasa de comun acord de cele doua ministere. "Trebuia facuta in 25 decembrie dezvelirea oficiala a acestei statui, dar s-a amanat din diverse motive. Acum este stabilit: grupul Statuar Matei Corvin va fi dezvelit in 2 aprilie", a declarat Laszlo Attila.

 

Lucrarile de restaurare a grupului statuar din centrului Clujului au inceput in 2009 si au costat 800.000 de euro, investitie suportata in mod egal de guvernele din Romania si din Ungaria. Lucrarile au fost terminate in noiembrie 2010.

 

Reprezentantii Ministerului Culturii au propus partii maghiare mai multe date pentru inaugurarea grupului statuar si, in cele din urma, s-a convenit ca aceasta va avea loc in 2 aprilie. La inaugurare sunt asteptate oficialitati din Romania si Ungaria.

Comentarii Facebook