Regizorul Tompa Gabor este acuzat ca a luat 18.000 de euro de la Opera Romana ca sa puna in scena "Don Giovanni"

 

Sindicalistii de la Opera Nationala Romana din Cluj il acuza pe directorul Teatrului Maghiar ca primeste 18.000 de euro pentru punerea in scena a spectacolului "Don Giovanni".

 

Reactia sindicalistilor de la Transilvania Art survine dupa ce Tompa Gabor a afirmat in cadrul unei conferinte de presa sustinute impreuna cu directorul Operei Romane, Rares Trifan, ca sindicalistii sunt "primitivi, barbari si nesimtiti care se folosesc de orice pretext ca sa nu lucreze".

 

"Corect din partea dvs. ar fi fost organizarea unei conferinte de presa obiective. Ati aparut alaturi de directorul Rares Trifan demonstrandu-ne de ce parte a baricadei va situati, practic nu se putea altfel. Cu el ati negociat suma exorbitanta de aprox. 18.000 de euro pe care o primiti pentru regia acestui spectacol, asa ca ni se pare normal sa-i sariti in ajutor conform sintagmei "prietenul la nevoie se cunoaste". Cand ati negociat aceasta suma "de criza" v-ati gandit ca noi desi lucram impreuna si "cot la cot" cu dvs., traim lunar din suma de 600 de lei?", spun reprezentantii sindicatului din Opera Romana intr-un comunicat.

 

"Nu ne sfiim sa afirmam ca abordarea dvs. fata de actul muzical in sine este primitiva atata vreme cat nu intelegeti ca "obiectele", "ustensilele" carora noi la modul propriu le zicem instrumente muzicale, prin constructie nu pot fi utilizate sub o temperatura minima de 18 Grade Celsius (nu va ascundem ca instrumentul numit voce este chiar mai sensibil decat celelalte)", se arata in acelasi document.

 

Sindicalistii ii cer lui Tompa Gabor sa isi retraga public "jignirile aduse celor peste 200 de membrii ai Sindicatului Transilvania Art". In caz contrar, salariatii Operei Romane ameninta ca nu vor mai colabora cu directorul Teatrului Maghiar din Cluj pentru finalizarea premierei "Don Giovanni".

 

Sindicalistii de la Opera clujeana au intrat luni in greva, cerand demisia directorul Rares Trifan. Acesta a fost acuzat de management defectuos si de faptul ca nu le asigura conditii optime de lucru, intrucat in salile de repetitii sunt 13 grade Celsius.

 

Regizorul Tompa Gabor nu a putut fi contactat.

 

Foto: huntheater.ro

Comentarii Facebook