Razboiul gunoaielor la Cluj, intre Rosal si Veres! Clujenii isi arunca gunoaiele pe strada, pentru ca au disparut tomberoanele - FOTO


Gunoaiele menajere au pus stapanire pe cartierele Manastur, Zorilor, Gruia si Grigorescu, in timp ce firmele de salubritate se cearta cine trebuie sa le stranga. Rosal vrea sa intre pe piata, dar Brantner Veres se opune.

Potrivit contractului de Concesionarea serviciului de salubrizare menajera din Cluj Napoca, orasul a fost impartit in doua zone. Sectorul 1, din care fac parte cartierele Manastur, Zorilor, Plopilor, Gruia, Grigorescu si partial Centru, este deservit de firma Rosal Grup, iar restul de Brantner Veres.  

"Problema este ca domnul Veres trebuia sa se retraga din aceste zone si nu vrea sa faca acest lucru. Primaria a eliberat licenta pentru fiecare firma, dar eu nu pot sa duc deseuri pentru ca nu am licenta de functionare din partea ANRSC (n. red. Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice). Este o degingolata si nu pot intra pe acest sector pana cand nu am contract cu oamenii si nu se retrage Veres", a declarat pentru Stiri de Cluj Sergiu Hosu, directorul Rosal Transilvania.

Pana la semnarea acestui contract, 90% din deseurile menajere erau colectate de firma Brantner Veres, care este acuzata acum ca nu vrea sa isi lase concurenta sa intre pe piata.

"Firmele Valmax, Prival si-au retras lazile de gunoi, dar Veres nu vrea. Vom ajunge in instanta cu dansul si vom cere despagubiri pentru ca eu am 20 de masini si 100 de oameni pe care sa ii trimit la lucru si nu am unde", a mai spus Sergiu Hosu.

In joc este o suma importanta de bani, circa 400.000 de euro lunar numai din colectarea deseurilor menajere. In oras sunt circa 300.000 de clienti, care platesc fiecare o taxa de 5 lei pe luna.

Angajatii companiei Rosal Grup bat orasul in lung si in lat pentru a-i convinge pe clujeni sa isi rezilieze contractele cu Brantner Veres si sa incheie contracte cu noul prestator de servicii.

Administratorii blocurilor sunt foarte nemultumiti ca primarul Sorin Apostu a organizat aceasta licitatie de concesionare a serviciilor de salubritate pe banii lor.

"Este tipic pentru PDL -istii astia. La ce ne trebuia noua o alta firma, pentru ca Brantner aduna bine si eram multumiti, acuma vin sa ne bage pe gat o noua afacere numai ca sa mai incaseze si Prigoane ceva bani. Oamenii din bloc nu vor sa ne mutam", a declarat unul dintre administratorii din Manastur.

 

Razboiul dintre cele doua firma arde mocnit de cateva luni. Brantner Veres a fost nevoita sa disponibilizeze 20% din angajati o data cu intrarea pe piata a Rosal Group, firma condusa de Silviu Prigoana, parlamentar PDL.

 

Conducerea firmei Brantner Veres nu a putut fi contactata, iar primaria nu stia nimic despre aceasta problema.

 

Comentarii Facebook