Image 1 of 5

Social

Muzeul de Arta Cluj este în stare deplorabilă - FOTO

   

Daca situatia juridica a acestei cladiri este cat se poate de neclara si din punct de vedere al starii "fizice" cladirea nu sta prea bine, atat fatada exterioara de la strada principala cat si fatada din curtea interioara aratand "dezamagitor".

 

Dupa cum se poate observa si din fotografii, exista multe portiuni unde tencuiala este cazuta, iar curtea interioara desi dispune de o suprafata considerabila nu este deloc amenajata, desi sunt convins ca ar putea primi o infatisare si intrebuintare mult mai artistica.

 

Pe de alta parte ca sa intri la Muzeu, dupa ce treci de urata poarta de la intrare iti trebuie putin noroc ca sa ajungi sa vizitezi operele de arta din patrimoniul national, asta pentru simplul fapt ca marcajele interioare lipsesc cu desavarsire si te cam pierzi intre coloanele de la intrare.

 

Este regretabil ca pentru o astfel de cladire situata in centrul Clujului si care apartine romanilor nu se gasesc solutii pentru a fi pusa cu adevarat in valoare.

 

Nu inteleg de ce Statul Roman daca stie ca va pierde aceasta cladire (deja o parte a fost castigata in instanta de fosti proprietari), nu cauta deja alte solutii ca sa evite situatia cand Muzeul va trebui sa-si mute locatia si din lipsa de spatiu cel mai probabil operele de arta ele vor fi expuse sau cel mai rau depozitate in niste conditii nefavorabile”, afirmă bloggerul Lucian Fanea

 

Cum ar fi daca Clujul castiga titlul de capitala culturala în 2021 si nu va avea un Muzeu de Arta!

 

Muzeul de Artă din Cluj este administrat de Consiliul Județean Cluj, iar reprezentanții acestei instituții afirmă că există o cerere de revendicare pe 2 treimi din imobil. 

 

Cererea de revendicare vizează o parte din palatul Banffy, din Piața Unirii. Suntem în procedură administrativă, în care persoana care revendică imobilul urmează să își prezinte dovezile. Așadar, nu se poate spune că trebuie să plecăm din imobil, toate procedurile urmând să se deruleze pe o perioadă lungă de timp. S-ar putea să nu se ajungă la proces, iar totul să revină la normal.  Muzeul de Artă din Cluj nu are acum o problemă stringentă de sediu”, au declarat reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

 

Revendicarea imobilului este făcută de Paraschiva Roșca, unul dintre urmașii familiei Banffy. 

coral1_1_1.jpg
12-3-2013, 11:03
16 vizualizări
6 comentarii
Delia12-3-2013, 12:38
Muzeul este patronat de CJ, de dl Uioreanu,care nu are minic de-a face cu cultura. Pacat ca nu se fac reparatiile necesare, chiar cu litigiul de revendicare se pot face, nimeni nu va cere administrarea acestei constructii,nu are cum s-o intretina. Si Pelesul l-a luat regele si tot s-a investit. Avem un muzeu de toata splendoarea in centru orasului si CJ isi bate joc de el.Rusineeee!!!Cei care nu stiti, nu este a lui Boc. Este a CJ.
Semintzel Manelescu12-3-2013, 12:23
Lasa mai, mici si bere, manele, fotbal, seminte si gunoaie sa fie, ce ne trebuie muzeu, noi suntem romani, ce dracu!
@mihai12-3-2013, 11:47
muzeul respectiv de intra in responsabilitatea primariei, la fel ca si stadionul, ci in aria ministerului culturii si a consiliului judetean.

Citez de pe site-ul lor: "Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instiuţie aflată în subordinea administrativă a Consiliului Judeţean Cluj şi în subordinea ştiinţifică a Ministerului Culturii ".

Asadar, multumim tovarasilor "liberali" Uroieanu si Daniel Constantin Barbu (tovarasica ala miop.. invitat permanent la Antena3.. la cultura :))
mihai12-3-2013, 11:29
multumim d-lui boc si pentru aceasta realizare mareata....
mda12-3-2013, 11:12
sau poate tovarasul Marga.. sa faca o expozitie de calorifere... :D
alin12-3-2013, 11:11
Nu are treaba USL-ul cu arta... Eventual daca o sa faca Uroieanu pe stadion muzeu de arta :)

Cele mai citite ştiri din Social

1223 vizualizări
20-5-2018, 14:51
Cluj: Bărbat cu infarct scos peste gard de medici. Un șofer a blocat poarta - VIDEO» Vezi tot
873 vizualizări
20-5-2018, 18:43
Gestul făcut de un șofer de autobuz a impresionat călătorii - FOTO» Vezi tot
270 vizualizări
17-5-2018, 21:10
Patru studente de la Universitatea Tehnică Cluj au murit într-un accident - VIDEO DRAMATIC» Vezi tot
186 vizualizări
18-5-2018, 16:58
Studenta care a supraviețuit accidentului e vinovată! Cele 4 colege din mașină au murit pe loc» Vezi tot
114 vizualizări
18-5-2018, 10:51
Ele sunt studentele din Cluj care au murit în accidentul din Jibou, Sălaj - FOTO» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?