Mitropolitul Clujului, Bartolomeu, in stare critica! "Nu mai vorbeste de duminica", precizeaza surse medicale - VIDEO

 

Profesorul Mihai Lucan, seful Institutului de Urologie si Transplant Renal Cluj, a declarat ca a vorbit cu medicii de la Viena care il trateaza pe mitropolitul Bartolomeu si i-au spus ca acesta este stare critica.

Mitropolitul Bartolomeu va ajunge la Cluj Napoca in seara zilei de luni, 24 ianuarie, intre orele 22.00 si 24.00, cu o aeronava sanitara.

"Situatia este una dificila in sensul ca au ajuns (n. red. medicii de la clinica AKH din Viena) la concluzia ca Inaltul are afectiuni pulmonare si cardiace foarte grave. La varsta asta si datorita timpului indelungat in care a survenit boala nu se poate face nimic. Afectiunile lui pulmonare sunt redutabile, care s-au acutizat pe drum sau acolo", a declarat Mihai Lucan.

Profesorul sustine ca mitropolitul va fi internat intr-o sectie de terapie intensiva performanta. "Starea lui nu este foarte buna si probabil ca drumul il va face intubat pentru ca nu poate sa respire in timp ce avionul ia altitudine", a mai afirmat Mihai Lucan.

Seful Institutului de Urologie si Transplant Renal Cluj a mai spus ca Inaltul prelat a fost trimis la Viena pentru gasirea unei solutii si a unui tratament.

 

Surse medicale au precizat pentru Stiri de Cluj ca mitropolitul Bartolomeu este inconstient de duminica si nu a mai vorbit cu cei care il insotesc.

 

Dupa ce va ajunge la Cluj Napoca, cel mai probabil va fi internat la sectia de terapie intensiva la Clinicii Chirurgie I.

Comentarii Facebook