Consilierul lui Boc, Andreea Vass, catre Mircea Badea: "Plec de la Guvern si alaptez 2 ore pe zi pentru ca pot!" - VIDEO


Consilierul premierului Emil Boc, Andreea Paul Vass, i-a raspuns de la Cluj Napoca realizatorului TV, Mircea Badea, care a acuzat-o ca alapteaza in timpul serviciului. "Legea imi permite acest lucru!".

Consilierul premierului Emil Boc a afirmat ca si-a intrerupt concediul de maternitate, dar ca inca mai merge acasa, zilnic, pentru a-si alapta copilul.

"M-am intors repede la serviciu si ma intorc acasa pentru a alapta. Am fost luata rapid in raspar de unul dintre cei mai mari jurnalisti de la nivel central, de Mircea Badea, care a spus: 'Ahaaa, sigur voi la Guvern va permiteti acest lux. Nici macar nu stia ca legislatia romaneasca prevede acest drept al oricarei mame din Romania ca de cel putin doua ori pe zi, cate o ora, sa se intoarca acasa pentru a alapta. Daca angajatorul doreste sa-i dea doua pauze de cate o ora, respectiv sa-i scurteze programul de lucru de opt ore la sase ore, la solicitarea mamei, angajatorul este obligat sa o faca. Daca mama isi doreste fie sa lucreze sase ore din opt, respectiv sa se intoarca de doua ori pe perioada programului de lucru, cate o oră, acasa, angajatorul este obligat sa-i dea acest drept fara a-i leza drepturile salariale.

La mine a fost in felul urmator. Ma intorceam acasa la fiecare patru ore pentru ca bebita mea functiona ca un ceas elvetian. Ma duceam acasa, alaptam, ma intorceam, dar programul meu era, recunosc, nu de opt ore, ci uneori de zece-unsprezece ore, in functie de nevoile premierului in materie de consiliere economica
", a afirmat Andreea Paul Vass.

 

Consilierul premierului a mai explicat ca modificarile legii prin care se acorda indemnizatia de crestere a copilului si bonusul de 500 de lei pentru intoarcerea mai rapida la locul de munca sunt cele mai "laudabile initiative ale Guvernului".


"Este una dintre cele mai laudabile initiative ale guvernului, aceea de a sprijini mama sa se intoarca la munca, dar cu un suport financiar pe masura pentru ca in legislatia anterioara exista acest stimulent la un nivel de 100 de lei, adica mai nimic, două mese ale unei familii. 500 de lei reprezinta mult mai mult si putem discuta de o bona de o bunica care sa ajute la cresterea copilului, dar mai mult, la o bunastare a mamelor aflate in aceasta situatie pentru ca salariul in sine presupune o sursa financiara semnificativa pentru copil, el are nevoie de educatie, de sanatate nu doar de prezenta mamei", a mai spus Andreea Paul Vass.

Consilierul premierului Emil Boc a refuzat sa spuna ce indemnizatie incasa pe durata cresterii copilului.

 

Consilierul premierului Emil Boc este prezent la Cluj Napoca si participa la workshop -ul de lansare a programului "Pretuieste Viata", finantat din fonduri europene.

 

VEZI GALERIE FOTO DE LA EVENIMENT!

 

Citeste si...

Andreea Vass sustine ca exporturile agricole infloresc, dar nu stie sa dea exemple: "Trebuie sa intreb la Statistica!"

Comentarii Facebook