Cluj - 650 de tineri au organizat un FLASH MOB pentru Capitala Europeana a Tineretului - VIDEO

 

650 de tineri din întreaga țară, elevi și voluntari ai școlilor de vară clujene au organizat la Cluj-Napoca un flash-mob de susținere a proiectului Capitala Europeană a Tineretului printr-un moment special. 

 

Clipul a fost realizat în după-masa zilei de duminica, 20 iulie. Elevii și studenții voluntari ai școlilor de vară clujene au participat la un “flash-mob” în Piața Unirii din Cluj-Napoca. În acest cadru, elevii din diferite localități din România au fost invitați să noteze mesajele lor pentru viitoarea Capitală Europeană a Tineretului, Cluj-Napoca 2015. Mesajele au fost scrise pe laturile transparente ale unui cub amplasat în piața din inima Clujului. În interiorul cubului au fost poziționate două camere video, înregistrând astfel momentul în care fiecare tânăr a lăsat un mesaj pentru “Cluj 2015”. 

 

Apogeul serii a fost reprezentat de momentul în care cei aproape 700 de participanți au format împreună cifrele “2”, “0”, “1” și “5” pe platoul Pieței Unirii, alcătuind “2015” - anul în care municipiul Cluj-Napoca va fi Capitala Europeană a Tineretului.

 

Share Work. Share Joy. Sunt două dintre direcțiile strategice ale programului Capitalei Europene a Tineretului pe care școlile de vară le ilustrează foarte bine. Avem sute de tineri care au venit la Cluj-Napoca să studieze peste vară dar și să se bucure de orașul nostru, de viața de aici. Inițiativa organizațiilor studențești, de a marca într-un mod special prezența elevilor la Cluj s-a transformat într-un moment extraordinar, care sunt convins că va rămâne o amintire vie, de la Cluj-Napoca, pentru fiecare dintre elevii care au fost aseară în Piața Unirii”, a declarat Vlad Pop, președintele Federației Share Cluj-Napoca.

 

Evenimentul a fost organizat de Federația Share Cluj-Napoca, în parteneriat cu Primăria municipiului Cluj-Napoca și organizațiile studențești clujene care coordonează organizarea școlilor de vară din această perioadă - OSUT, OSM, OSF, OSS, OSUBB, GUTENBERG – la cele mai importante universități din municipiu – Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu”, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook