Banda unică de autobuze a fost pusă în funcțiune. Cum s-a circulat duminică - VIDEO

 

Banda specială dedicată mijloacelor de transport în comun a fost realizată și deja este funcțională. 

 

Primăria Cluj-Napoca nu a anunțat că aceasta ar fi fost inaugurată oficial, dar duminică autobuzele circulau pe ea, pe traseul Piața Cipariu - strada Memorandumului. 

 

Oficialitățile se așteaptă ca această bandă să crească fluxul de circulație al mijloacelor de transport în comun pe direcția Mărăști - centru și implicit și apetența clujenilor pentru mijloacele de transport în comun. Speranța este ca tot mai mulți oameni să lase mașinile acasă, dar pot circula mai rapid cu mijloacele de transport în comun.

 

Câteva zone ”fierbinți” ar fi la intersecția cu strada Cuza Vodă și pe tronsonul Sora - intersecția cu strada Regele Ferdinand. 

 

În primul caz, la intersecția cu strada Cuza Vodă, unde mașinile vor putea face dreapta de pe B-dul 21 Decembrie 1989, banda dedicată mijloacelor de transport nu mai este cea de la bordură, ci banda a doua. Șoferii vor trebui să fie atenți pentru a se încadra corespunzător, altfel s-ar putea crea ambuteiaje în intersecție. 

 

O altă zonă este cea dintre Sora și strada Regele Ferdinand, unde se va putea face drepata ca și până acum. Pe acest tronson, de circa 50 de metri, banda unică dispare și reapare după intersecție. Șoferii care merg pe direcția Mănăștur trebuie să fie atenți și aici și să se încadreze corespunzător din timp. Prima bandă este numai pentru virajul la dreapta pentru autoturisme, iar mijloacele de transport care vor circula pe ea vor ajunge pe banda unică ce merge spre strada Memorandumului.

 

Duminică au fost și șoferi care au crezut că pot forța nota și au intrat fără probleme pe această bandă unică. Probabil, după inaugurarea oficială, acest lucru nu va mai fi permis. 

 

Comentarii Facebook