Cluj Crusaders e noua campioană a României la fotbal american FOTO



Ecgipa Cluj Crusaders a reușit să câștige, în weekend, titlul de campioană națională la fotbal american, în cadrul finalei Robowl VII, disputată împotriva Bucureşti Warriors.

Astfel, pe o căldură tropicală, cei prezenţi la meci au asistat la o partidă echilibrată şi plină de suspans, în care Warriors au deschis primii scorul, prin Haytam Fadel, după o greşeală a ofensivei ardelene. Scorul de 6-0 a rămas neschimbat după ce bucureşenii au ratat extra point-ul.

După o serie de schimbări de posesie şi mingi interceptate de ambele echipe, clujenii s-au mobilizat rapid şi au reuşit să preia avantajul prin Laszlo Tamaş, care a şutat mingea printe buţi, imediat după ce Florin Oltean a înscris 6 puncte.

Defensiva clujeană a reusit să oprească atacul adversarilor, iar la sfârşitul celor patru încercări de a căştiga cei 10 yarzi necesari avansari spre zona de înscriere, Crusaders au mai adăugat încă 3 puncte pe tabela de marcaj, printr-un field goal reuşit tot de Laszlo Tamaş.

Oaspeţii au intrat la vestiare, în pauză, cu un avantaj de 4 puncte, scorul fiind de 6-10.

În cea de-a doua jumătate a meciului, Florin Oltean a mai macract un Touch Down, iar numărul 27 a transformat conversia de 1 punct, ducând scorul la 6-17 pentru Crusaders.

Suspansul a crescut în ultimul sfert al finalei, când Bogdan Topolescu a cărat mingea până în end zone-ul ardelean, adaugând 6 puncte pe tabelă pentru Warriors.

Crusaders au mai avut o şansă de a înscrie, însă au ratat field goal-ul, iar ofensiva adversarilor aveau, astfel, ocazia să căştige medalia de aur în ultimele minute ale meciului. Trevor Lothrop s-a opus insistenţelor celor de la Warriors de a înscrie, reuşind o intercepţie şi asigurând astfel victoria ardelenilor, cu scorul final 12-17.

Cluj Crusaders a reuşit performanţa de a câştiga cel de-al treilea titlu national de campioană la fotbal american, în 10 ani de activitate, egalând astfel palmaresul celor de la Bucureşti Rebels.

În disputa pentru locul III, Timişoara 89ers a reuşit să câştige Finala Mică în defavoarea Mureş Monsters.

Cu toate că s-au întors la Cluj cu titlul de campioană naţională, Cluj Crusaders se confruntă cu lipsa unui teren de fotbal (european) din incinta unei baze sportive, problemă care le va îngreuna desfăşurarea activităţilor sportive, dar şi dezvoltarea unei echipe de juniori.

Totuși, antrenorul Rafael Ruiz caută deja infrastructura necesară practicării acestui sport cu scopul de a-şi apăra titlul în anul ce urmează.

Comentarii Facebook