Vă place cum arată Clujul? Cine e de vină? - FOTO


Clujul se transformă pe zi ce trece într-un furnicar de autoturisme. Deja timpul petrecut la volan a ajuns să fie cuprins între 40 de minute și chiar o oră pentru un drum de 15 - 20 de km, la orele de vârf.

Cauzele? Lucrările de pe Bună Ziua, lucrările de pe Regele Ferdinand și alte zone, dar și marcajele greșite de pe DN 1, la ieșire spre Florești și lucrările care sunt făcute acolo de CNAIR.

O altă cauză este nefolosirea suficientă a mijloacelor de transport în comun și faptul că oricine își poate cumpăra un autoturism cu 500 de euro.

Populația clujului este fără îndoială de peste 600 de mii de oameni, chiar dacă mulți locuiesc fără acte în regulă, iar totul este masat în zona centrală și peri-centrală, de la instituții publice, la clădiri de birouri. 

Administrația locală a avizat turnuri de birouri în zona Pieței Mihai Viteazu, unde sunt drumuri cu o bandă pe sens, dar neglijează demararea unor proiecte de mutare spre periferie, prin susținea dezvoltării unor zone de birouri și spații administrative la marginea orașului. 

De asemenea, Clujul suferă foarte mult pentru că nu are centuri ocolitoare și mijloace de transport de viteză și mare capacitate.

Ce alte măsuri credeți că ar trebui să ia administrația locală pentru a reduce din presiunea auto?

71679757_551463292323845_9041273309064331264_n.jpg

Comentarii Facebook