Un avion Fly Egipt a luat foc pe Aeroportul Cluj - FOTO


Trenul de aterizare al unui avion Fly Egipt a luat foc pe Aeroportul Cluj.

Incendiul a fost lichidat de către SPSU. Au fost dislocate forțe și mijloace din ISU Cluj. Toți pasagerii se evacuează normal. Momentan nimeni nu are nevoie de îngrijiri medicale, anunța ISU Cluj.

Vineri seara, la aterizarea unui zbor din Hurghada, al companiei Fly Egipt, s-au spart toate cele patru pneuri ale trenului principal de aterizare. Au luat foc. Urmare a acestui incident, pompierii aeroportului au intervenit remarcabil în două minute și au stins focul. Am activat planul roșu pentru situații de urgență. Din fericire când au ajuns echipajele de la situații de urgență focul era stins de pompierii Aeroportului. 

În aeronavă erau 113 pasageri care se întorceau din Egipt, de la Hurghada. Nu au fost victime și nu a fost avariată aeronava. Prin intervenția pompierilor s-au salvat viețile omenești și nu s-a extins incendiul. Au fost zboruri anulate și altele sunt întârziate. 

Este posibil să fi avut viteză foarte mare. Vor ajunge la Cluj specialiști care vor analiza probele. Am transmis piloților să păstreze toate probele. Aeroportul nu este de vină. Pista este cea mai bună din România. Este posibil să fi fost viteza prea mare, dar se va știi numai după ce se finalizează ancheta”, a spus directorul Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj, David Ciceo.

—————-

UPDATE

În 15 octombrie, în jurul orei 19:35, o aeronavă a companiei Fly Egypt care efectua un zbor pe ruta Hurghada - Cluj a suferit  un incident în timpul operațiunilor de aterizare. La contactul cu solul, pneurile trenului principal de aterizare au explodat și au luat foc.

Echipajul de pompieri al Aeroportului Internațional Cluj a intervenit în cel mai scurt timp și a aplicat procedurile specifice situațiilor de urgență. Incendiul a fost stins, fără ca vreunul dintre pasageri sau dintre membrii echipajului să fie rănit. Urmare a activării planului roșu de urgență  la fața locului au sosit mai mute echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență.  

La bordul aeronavei companiei Fly Egypt, Boeing 737 se aflau 113 pasageri și 6 membri ai echipajului care au fost evacuați în siguranță. În acest moment Aeroportul Cluj  este închis traficului aerian  și urmează să fie redeschis în jurul orei 22:30.

Directorul General al Aeroportului Internațional Cluj, domnul David Ciceo a declarat că apreciază în mod deosebit intervenția pompierilor aeroportului care au ajuns la aeronavă în aproximativ 2 minute și au reușit să stingă incendiul în timp record. Datorită acțiunii lor profesioniste nu au existat victime și aeronava nu a suferit deteriorări”, au precizat reprezentanții Aeroportului Internațional Cluj.


Comentarii Facebook