Un alt bloc NESIMȚIT propus în Mănăștur! 13 etaje în fața blocurilor de 10 etaje. Va fi război pe Parâng - FOTO


Locuitorii de pe strada Parâng, din Mănăștur, se pregătesc de război, după ce un dezvoltator imobiliar a revenit cu proiectul de ridicare a unui bloc de 13 etaje, în fața blocurilor de 10 etaje. Aceasta este numai o propunere de ridicare a blocului, nefiind discutat cu arhitecții din comisia de urbanism a Primăriei Cluj-Napoca.

S-a mai discutat în trecut despre acest proiect. Am crezut că au abandonat ideea, dar joi, 6 mai, blocul nostru a primit din nou notificare legată de propuneri pentru același bloc. Practic vor sa puna un bloc de 13 niveluri în fața blocurilor de 10 etaje de pe Parang”, ne-a relatat un locatar al blocului de 10 etaje. 

În notificarea primită li se cere celor nemulțumiți să trimită ”observații, dar ideea e că s-au transmis și în trecut și toți oameni din zona au protestat fata de înălțimea blocului și acum au transmis spre dezbatere publică exact aceeași soluție, un mastodont de 13 niveluri fără nici o modificare. La Primărie, am sunat și-au spus ca va fi o sedința, dar nu se știe când și sa urmăresc pe site-ul lor, dacă vreau sa particip. Ideea e că nu e transparență. Ar trebui să verific în fiecare zi site-ul să văd când e dispus dl Boc sa discute public?”, se mai întreabă clujeanul.

Oamenii de pe Parâng se plâng de lucruri evidente. Blocul de 13 etaje va lua lumina întregii zone

Locatarii blocurilor ridicate pe vremea comunismului au obiecții pertinente. 

Ideea e că acest bloc este efectiv îngrămădit în blocul nostru de pe Parâng 23. În loc să-l facă pe mijlocul parcelei și își lasă o grădină imensă în față, ei îl fac pe marginea drumului. Circulația vor să o facă pe o alee, care e acum pietonală și pe care vor să o transforme în stradă luând și 7 metri din spațiul verde îngrădit al blocului nostru. Noi nu dorim strada nouă și nu înțelegem de ce ne cer nouă sa cedam spațiul verde al blocului. În plus obturează total grădinița Academia Piticilor și blocurile de pe strada Tazlau, care sunt de 4 etaje. Acum ei vor să-l facă de 13 etaje ca și pe strada Parang, deși e evident ca parcela ține mai degrabă de str Tazlau unde sunt 4 etaje”, a mai spus clujeanul.

Primăria susține ca aceasta este numai propunerea constuctorului. Nu e nimic

Primăria Cluj-Napoca a explicat că este vorba numai despre o propunere și că este obligația legală a municipalității de a supune discuției solicitările. 

Noi suntem obligați de lege să îl punem pe site ca dezbatere. Noi nu putem interveni în acest moment, fiind proiectul realizat de constructor, dar, de cele ai multe ori, construcția se face cu modificări sau nu se va face deloc. Aceasta este intenția constructorului, dar urmează ca specialiștii să se propunțe dacă se poate face. Poate nu se va face nimic. 

Locatarii vor fi sunați și chemați la Comisia de Urbanism, unde își vor spune părerea, alături de constructor. Abia apoi se vor cere lămuriri, se va vedea ce spune legea că se poate aproba acolo. Este posibil să nu se poată construi nimic acolo”, a precizat primarul Emil Boc, pentru Știri de Cluj.


Dacă aveți reclamații și sesizări, ne puteți scrie pe FacebookWhatsapp (0722804093) sau pe office@stiridecluj.com.

Comentarii Facebook